Eloi Yebra, actor català atrapat a l'Argentina: «És vergonyós, el consolat s'ha desentès de mi»

Va arribar al país sud-americà a finals del mes de febrer, amb la gira del grup madrileny Ska-P

Imatge de l'acto i músic Eloi Yebra
Eloi Yebra va arribar a l'Argentina a finals del mes de febrer amb el grup madrileny Ska-P. | Metropolitan Actors

L’actor i músic Eloi Yebra, atrapat a l'Argentina per la crisi del coronavirus, ha denunciat aquest dilluns la falta d'ajuda per part del consolat espanyol a Buenos Aires. Yebra, que va arribar fa tres mesos al país en el marc de la gira mundial del grup madrileny Ska-P, ha assegurat en una entrevista a RAC 1 que li han «denegat l’ajuda diverses vegades» i ha qualificat de «vergonyós» que s'hagin desentès d'ell.

Eloi Yebra ha explicat que «estava de gira amb els Ska-P. Una gira que s’ha paralitzat, quedant-me sense feina i ara no tinc cap ingrés, perquè com a actor tampoc puc fer res».  Així, s'ha quedat aïllat a l'Argentina sense poder tornar, sense feina i sense rebre cap mena d'ajuda ni prestació.

Un correu electrònic, única comunicació del consolat de Buenos Aires a Yebra

L'única comunicació que ha rebut del consolat de Buenos Aires ha estat un correu electrònic «en què em deien que l’ajut que em podien donar és aconsellar-me que demani als familiars i als amics que em facin una transferència perquè ells no em poden ajudar en res». Així mateix, Yebra ha revelat també «vaig anar presencialment al consolat i no em van deixar ni entrar».

Sobre aquesta qüestió, l'actor i músic ha fet diverses preguntes: «Per què tenim un consolat si no ens serveix de res? Jo estic en una situació en què necessito l’ajuda del consolat i me l’ha denegat diverses vegades. Per què pago impostos? Què haig de fer en aquesta situació?».

Desinformació sobre els vols de repatriació

L'actor català ha retret també a les autoritats espanyoles la desinformació sobre els vols de repatriació. «Primer informa dels vols de repatriació a Twitter i hores després ens envia un mail als afectats». Una informació que, diu Yebra, «arriba massa tard, quan ja s’han venut tots els bitllets».

Davant d’aquesta situació, Eloi Yebra demana ajuda: «Encara que sigui amb l’atur, que hi tinc dret, però com que estic a l’estranger no me’l donen».


Comentaris

envia el comentari