'La Riera' de TV3

Un famós actor de TV3 explica la seva lluita contra el càncer amb només 27 anys

Jaume Madaula, nebot de Ramon Madaula, va visitar el 'Planta Baixa' de TV3

Un actor de 'La Riera' de TV3, va visitar aquest divendres el programa presentat per Agnès Marquès, el 'Planta Baixa', per explicar la seva lluita contra el càncer. El protagonista va ser Jaume Madaula, nebot del cèlebre actor Ramon Madaula. D'aquesta manera, li van detectar el càncer a l'edat dels 27 anys mentre gravava 'La Riera'. Ara en té 34.

Per a molts catalans i catalanes, recordareu a Jaume Madaula pel seu paper del Dani a la sèrie esmentada anteriorment. Precisament, li van diagnosticar el càncer en plena emissió de 'La Riera', un limfoma de Hodking, el qual afecta el circuit limfàtic. «Vaig haver de parar-ho tot», va declarar al programa de Màrquès. 

«Em va començar a fer mal el pit»

Jaume Madaula, que en aquell moment tenia 27 anys, va explicar que els metges van tardar molt en saber què li estava passant. «Primer em va començar a fer mal el pit i no sabien ben bé què era. No acabaven de trobar de què es tractava. Em deien, pren-te antiinflamatoris i ja està, però jo vaig anar insistint. Si no hagués insistit, potser no hi seria», afirmava l'actor.

Jaume Madaula, actor de 'La Riera' de TV3
Jaume Madaula, actor de 'La Riera' de TV3. | TV3

«La meva mare va morir de càncer»

En un moment de l'emissió, Agnès Marquès va preguntar a Madaula si a casa seva hi havia hagut antecedents de càncer. «Sí, la meva mare va morir de càncer, la meva àvia també prou jove i alguns tiets i algun avi més». El català també va declarar que un cosí de la seva mare i un tiet seu també han patit càncer, però afortunadament l'han superat.

Madaula deia que inicialment, quan encara no sabia què tenia, li feia una mica de por que es tractés d'una malaltia degenerativa. Quan finalment li van donar la notícia, el jove es trobava amb el seu pare i recorda que en aquell moment, va tenir la sensació real de poder-se morir. «Recordo molt la sensació de la possibilitat de morir-se real». 

Amb tot, va haver de sotmetre's a un any de quimioteràpia, fet que va combinar amb teràpies alternatives que, segons explica, li van funcionar. «Bevia llet materna d'un parell d'amigues que donaven el pit i que em van dir que anava molt bé». Actualment, per sort, l'actor està bé i ha pogut superar la malaltia. 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més EXCLUSIVES de TV3 al WhatsApp