Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pont Aeri.

Sorpresa per l'estat actual de la discoteca Pont Aeri: no la reconeixeràs

La discoteca catalana ha estat una de les referents en música electrònica

Pont Aeri va ser una de les discoteques més mítiques de Catalunya. Tots els amants de la música electrònica recorden la discoteca com una de les millors. La dècada dels 90 va ser l'època daurada de la discoteca, ja que es va convertir en el local nocturn de referència de molts catalans. 

La que va estar ubicada, en la seva última dècada, a Manresa, a Barcelona, dues dècades després, torna a estar en boca de tothom. Després de la polèmica victòria d''Eurovisió' de la cantant sueca Loreen, molts espectadors van reconèixer un dels grans himnes de la sala: Flying Free. De fet, les semblances entre la cançó sueca i la dels productors Dj Ruboy i Dj Skudero són tan evidents que, probablement, acabarà als tribunals. 

Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa.
L'Ajuntament de Manres ha confirmat la seva demolició. | Twitter / @PontAeri1

L'estat actual de la discoteca

Ja fa dues dècades que els fanàtics del hardcore van haver de buscar un altre local per gaudir de la música electrònica. Pont Aeri va tancar per sempre les seves portes el 2003 posant fi a una llarga trajectòria. 

El seu llegat continua, la discoteca és viva a la memòria dels més fanàtics. La col·locació de diversos blocs de formigó per blindar l'ocupació de l'edifici no han estat suficients per evitar que es converteixi en el punt de reunió de molts joves que aprofiten la finca abandonada per celebrar festes clandestines. Així ho mostren les imatges enregistrades per DANY BPM en un vídeo on fa el recorregut interior i exterior de l'estat actual de la discoteca. 

Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa.
Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa. | DANY BPM

La façana de la mítica discoteca s'ha convertit en el refugi de molts artistes urbans. Diversos grafiters han aprofitat l'edifici abandonat per plasmar firmes i diferents dissenys a les façanes de dins i fora de l'edifici. 

Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa.
Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa. | DANY BPM

Ja no es conserva res igual del que era la mítica sala de festes. La realitat és que després de més de dues dècades, res té el seu aspecte original. No queda ni una de les mítiques rajoles sobre les quals ballaven milers de persones cada cap de setmana, ni tampoc del porxo que caracteritzava l'accés principal a la discoteca. 

Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa.
Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa. | DANY BPM

El pas del temps i la celebració de les festes clandestines han passat factura. El sostre és ple de goteres i les plaques que el sostenien també han desaparegut. En canvi, de l'exterior se n'ha pogut conservar una perla: el reconegut cartell de la discoteca que representa una insígnia d'aviació.

Actual estat de la discoteca Pont Aeri de Manresa.
Es conserva el mític cartell de la discoteca. | DANY BPM
 
[WhatsAppGroup]9[/WhatsAppGroup]

El seu final, cada cop més a prop

Segons ha informat el mitjà Crònica Global, l'objectiu que té l'Ajuntament de Manresa és demolir Pont Aeri. De fet, aquest mes es coneixerà la data en què es començarà a demolir l'aparcament. El final del seu llegat es confirmarà amb la demolició de la discoteca que, segons s'ha pogut conèixer, es preveu a llarg termini, ja que té un cos molt elevat.