Acusen l’Ajuntament de Barcelona de «manca de transparència» en el cas de la gossa Sota

Un total de set membres de la Comissió Protectora dels Drets dels Animals de Barcelona lamenten que Colau no vulgui obrir un expedient sancionador i que s’hagi negat reiteradament a escoltar les denúncies rebudes | El Col·legi d'Advocats de Barcelona ha deixat clar que es demarquen d'aquestes crítiques i acusacions

En concret, els set membres mencionats anteriorment afirmen que el consistori encapçalat per Ada Colau  es «nega» a incoar un expedient administratiu sancionador per practicar «de forma objectiva i sense manipulació» les proves del cas, «obstruint d'aquesta manera les garanties d'un procés legal».

Consideren que la gestió municipal és «nefasta»

Però les queixes i acusacions d'aquests set integrants —que són Magda Oranich, Carles Soliva, Josep Maria Santacana, Yolanda Vallbuena, Anna Maria Pibernat, Anna Mulà i Eva Díaz— no acaben aquí. I és que també consideren que la mort de l'animal és el resultat d'una gestió municipal absolutament «nefasta»  que «s'ha negat reiteradament» a escoltar les denúncies d'actuacions «arbitràries» d'alguns policies locals en casos com aquest.

En aquest sentit, lamenten que el consistori no hagi sabut tractar casos com el que es qüestiona, amb persones vulnerables que viuen al carrer i que troben «suport emocional» en l'animal que els acompanya.

Demanen perseguir les baralles il·legals de gossos

A més, subratllen que, «lluny d'ajudar» aquestes persones, l'Ajuntament «va prendre la determinació de prohibir» que els gossos anessin sense lligar  i «va donar instruccions» a la Guàrdia Urbana de perseguir els propietaris, «sense cap consideració per les situacions de les persones sense sostre».

Per acabar, apunten que l'Ajuntament ha estat requerit «en diverses ocasions» per perseguir les baralles de gossos  organitzades i la venda il·legal i el maltractament de cadells, fets que «es produeixen a la ciutat amb total impunitat» a causa de la inacció per part del consistori de la ciutat comtal.

Un policia local mata a trets un gos a Segur de Calafell

Un policia local de Calafell va matar ahir, 11 de gener, un gos de la raça rottweiler que anava sol pel carrer. Els fets van succeir a la urbanització Valldemar de Segur de Calafell, concretament, al carrer d’Empúries.

El cas guarda algunes similituds amb el de la gossa Sota, ja que l’agent en qüestió  ha assegurat que l’animal el va atacar i s’havia sentit amenaçat.  Amb tot, l’Ajuntament de Calafell ha informat que no era el primer cop que el cos de seguretat s’havia mobilitzat fins al lloc dels fets, ja que  les queixes dels veïns a causa de la presència del gos  eren reiterades.