Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mà introduint una clau al pany d'una porta

Acusen de racista una immobiliària catalana: no li ensenyen un pis per ser estranger

Els fets van tenir lloc aquest dilluns 11 de gener

Mà introduint una clau al pany d'una porta
L'home denuncia que en arribar a l'oficina, la treballadora de la immobiliària va preguntar «d'on sou?»  | OK diario

«No lloguem pisos als marroquins, ni bruns ni negres». Aquesta ha estat la resposta que ha rebut un home i la seva parella, segons el seu testimoni, en voler llogar un pis d'una immobiliària situada a l'avinguda Montserrat de Pineda de Mar. L'episodi racista va tenir lloc aquest dilluns 11 de gener i el protagonista de la història s'ha posat en contacte amb CatalunyaDiari per explicar què és el que va passar.

 

El relat dels fets

Tot va començar quan la parella estava buscant un nou pis a Pineda de Mar. Després de trobar diverses opcions mitjançant un portal web, es van decidir per un habitatge d'una agència immobiliària i van trucar per demanar informació. Des de l'empresa, van demanar que en primer lloc havien d'anar a l'oficina i que posteriorment es faria la visita al pis desitjat.

En aquest punt, l'home denuncia que en arribar a l'oficina, la treballadora de la immobiliària va preguntar «d'on sou?» i tot seguit va respondre que de Marroc. Segons relata l'afectat, de sobte «la dona va dir que no accepten estrangers, ni marroquins, ni africans negres, ni bruns... com sigui!». La treballadora de la immobiliària s'excusa argumentant que el propietari del pis en qüestió «no ho accepta». La conversa es pot veure a través del següent vídeo, on hi ha enregistrada una part de la conversació.

L'home explica que si el propietari del pis no ho accepta tal com explica la treballadora de la immobiliària, el que han de fer és detallar-ho a l'anunci perquè així ells no es molestaran en interessar-se per aquest habitatge. «Ja ho posaré», diu la dona, qui assegura que «hi ha pisos que si i hi ha pisos que no» amb relació als llogaters que accepten depenent del seu origen.

Per tot plegat, la parella assegura que posarà una denúncia per la situació viscuda, un episodi de racisme després de veure que un propietari d'un pis no accepta estrangers al seu habitatge. La dona de la immobiliària acaba reclamant que marxin del local, malgrat la indignació de la parella, que ha vist com s'han vulnerat els seus drets.

El compte de BCNLegends ha compartit el vídeo a través d'Instagram. El document audiovisual acumula més de 14.000 visualitzacions i centenars de comentaris. Els usuaris de la xarxa lamenten que el municipi de Pineda de Mar hagi viscut un episodi de discriminació racial.