Ada Colau, en un acte electoral d'En Comú Podem a Girona el 5 de novembre de 2019

Ada Colau passa per quiròfan i explica el dur moment que viu

L'alcaldessa de Barcelona ha explicat que va operar-se el 21 de desembre d'una hèrnia abdominal que li ha «condicionat la vida i l'autoestima»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha desvelat que el 21 de desembre es va operar amb èxit d'una hèrnia abdominal causada pel seu últim embaràs.  Dos anys i mig després d'haver donat a llum, Colau ha pogut passar pel quiròfan i desfer-se d'aquesta hèrnia que «em feia mal, era incòmoda i feia que no tingués melic».

En un comunicat publicat al seu compte de Facebook, l'alcaldessa ha explicat el procés físic i psicològic pel qual ha passat després d'haver tingut el seu fill.  Assegura que l'hèrnia abdominal li va provocar que «em quedés la panxa destrossada, amb la musculatura abdominal oberta», fet que li ha «condicionat la vida i l'autoestima».

Segons Colau, els problemes que es puguin causar arran el part són «el TEU problema».

Colau aprofita per qüestionar el tractament dels embarassos i del cos de la dona, ja que, segons explica, «crec que la meva experiència és compartida per milers de dones i crec que és oportú visibilitzar-la». Assegura que després de l'embaràs sentia que «hi havia coses més importants que curar la meva panxa» i que els problemes que es puguin causar arran el part són «el TEU problema».

Explica que l'hèrnia «no era greu», però que es tracta d'un dels «efectes col·laterals» de l'embaràs dels que no es parla. L'alcaldessa lamenta que la felicitat de ser mare no hauria d'estar eclipsada per tot allò que «la majoria de dones hem d'assumir a conseqüència del procés d'embaràs». Per això, envia un missatge a totes les persones que han estat mares i els diu que «us mereixeu tot l'amor i totes les cures del món i us envio des d'aquestes línies la meva abraçada més tendra».

 

L'alcaldessa es dirigeix als «masclistes imbècils» que la van insultar i els envia unes paraules

A més, Colau també es dirigeix a tothom qui, en algun moment o altre, va riure de la seva panxa, va insultar-la i dir mentides i explica que, a les dones que els canvia el cos després de l'embaràs, sovint «se'ns insulta, se'ns acusa de deixades o de coses pitjors». Afegeix també que «als masclistes imbècils que m'heu insultat per tenir un bony a la panxa... que us fotin. No tinc res més per dir-vos».

També et pot interessar...