Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Adriana Muñoz, la primera infermera catalana a posar-se la vacuna contra el coronavirus

El testimoni sincer d'Adriana, la primera catalana a rebre la vacuna del coronavirus

Ha concedit una entrevista a 'El Programa de Ana Rosa'

Adriana Muñoz, la primera infermera catalana a posar-se la vacuna contra el coronavirus
Ha concedit una entrevista a 'El Programa de Ana Rosa' | Telecinco
 

La primera infermera espanyola en posar-se la vacuna contra el coronavirus és catalana. Es tracta d'Adriana Muñoz, una sanitària de 23 anys que treballa des de fa sis mesos en un hospital de plymouth, al Regne Unit, on ja ha començat el pla de vacunació contra el coronavirus.

Adriana ja ha rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer i està feliç. Així ho ha transmès a Canal Sur i a Telecinco, cadenes de televisió que han volgut parlar amb la jove per conèixer com havia experimentat la jove aquest important pas contra el coronavirus, que Espanya espera amb candeletes tot i existir encara certa por entre els ciutadans als efectes secundaris de la vacuna.

Adriana, a l'entrevista, ha mostrat el seu braç per ensenyar que no presenta cap mena de reacció després de rebre la primera dosi. De fet, ha comparat aquesta vacuna amb la de la grip: «Fa poc temps em vaig posar la vacuna de la grip i el braç em va quedar molt dèbil; amb aquesta res, absolutament res».

Es va 'colar' a la zona de vacunació per rebre la primera dosi

Ella és molt conscient que està a primera línia cada dia i que com a personal de risc havia de protegir-se per poder així protegir els seus pacients, assegurava que es va 'colar' a la zona de vacunació del centre on treballa des de fa sis mesos per rebre la vacuna de Pfizer: «M'he plantat a la cua a veure si la podia obtenir i ha funcionat. Encara que normalment la posen primer als vulnerables, com és possible que jo hagi de treballar alguns dies amb pacients infectats, doncs m'han permès vacunar-me. Vaig posar-me la primera presa, però l'important és posar-se la segona en 21 dies, si no es volen complicacions».

La catalana ha volgut transmetre tranquil·litat als espanyols, assegurant que el risc de la vacuna és mínim i animant tothom que se la posi, com demanen les autoritats. «No he notat absolutament res», ha afirmat la jove. Adriana no va dubtar ni un moment a fer el possible per rebre la dosi. El que segur que no farà és tornar a casa per Nadal.

En la línia de ser previnguts i prendre les mesures que calguin per evitar els contagis de coronavirus, la jove ha explicat que no viatjarà a Catalunya per passar les festes de Nadal amb els seus familiars per precaució. I ho explicava en un intent de sensibilitzar tothom del gran risc que correm si abaixem la guàrdia aquests dies que venen i deixem que la pandèmia torni a arrasar el país.

«Tot està bé i em trobo perfectament», afirmava la sanitària a 'El Programa de Ana Rosa', després d'haver-se vacunat aquest dimarts i no presentar cap efecte advers.

Regne Unit està dedicant el primer tram de vacunació al personal de les residències i els seus usuaris, col·lectiu de gran risc, al personal sanitari, que lluita contra el virus a primera línia, i a les persones de 80 anys en amunt, que per la seva avançada edat tenen més risc de gravetat en cas de contagiar-se. Aviat Espanya, si tot surt com preveu el govern de Sánchez, viurà el que els britànics ja experimenten.