URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Dura advertència de l'OMS: Aquest 20 de maig, el pitjor dia a tot el món

El director general de l'OMS ha assenyalat que encara queda «un llarg camí per recórrer»

el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS, ha confessat que el 20 de maig ha estat el pitjor dia de la pandèmia | ACN

L'OMS ha reportat fins an 106.000 casos de coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra més elevada des que va donar inici la pandèmia del Covid-19. «En les últimes 24 hores, s'han reportat a l'OMS 106.000 casos de coronavirus, el màxim en un sol dia des que va començar el brot», ha comentat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en roda de premsa.

Al seu torn, Tedros, que ha afirmat que encara queda «un llarg camí per recórrer» en el context de la pandèmia del coronavirus, ha confessat que gairebé dos terços d'aquests 106.000 casos inclouen només quatre països, encara que no ha apuntat quins són.

L'OMS, preocupada per l'augment de casos en països de baixos ingressos

D'altra banda, tot i que ha lloat el cas de països com Corea de Sud per crear «ràpidament una estratègia integral» per trobar, aïllar, provar i atendre cada cas, a més de rastrejar cada contacte, s'ha mostrat «preocupat» per la pujada de casos en països d'ingressos mitjans i baixos.

«Estem preocupats pel creixent nombre de casos en països de baixos i mitjans ingressos», ha assegurat, a més d'assenyalar que l'OMS dóna suport als estats membres per «garantir» que els medicaments arribin als professionals sanitaris i als pacients.

La pandèmia suma més de 328.000 morts a escala global

«Mentre lluitem contra la COVID-19, garantir que els sistemes de salut continuïn funcionant és una prioritat igualment alta, ja que reconeixem el risc per a la vida de qualsevol suspensió de serveis essencials, com la immunització infantil», ha assegurat Tedros.

Els casos de coronavirus a escala mundial estan a prop dels cinc milions i s'han registrat més de 328.000 morts a causa de l'covid-19. Parlant de països, Estats Units és el més afectat pel que fa a nombre de positius i morts, amb més de 1,5 milions i 93.000, respectivament. Rússia, amb més de 308.000 casos, i Brasil, amb gairebé 292.000, segueixen a país nord-americà. Pel que fa als morts, en segon lloc se situa Regne Unit, amb més de 35.000, i Itàlia, amb més de 32.000.


Comentaris

envia el comentari