YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Advertència de Sanitat després del que va passar aquest cap de setmana

Silvia Calzón assegura que «el sacrifici val la pena»

Gent passejant i fent compres al carrer Llovera de Reus
Des de Sanitat estan preocupats per les imatges de les aglomeracions als carrers de diversos municipis | ACN

Era una de les situacions que es temia que poguessin ocórrer una vegada s'acostessin les dates nadalenques. Encara que falta un mes, finals de novembre sol anar vinculat en moltes ciutats del nostre país amb l'inici de la recerca i compra de regals per a familiars i amics.

I en els últims anys, a més, s'ha sumat un factor que encara fa més temptatiu avançar les compres nadalenques. I és que el 'Black Friday' importat des dels Estats Units és una nova rutina més en la nostra manera de comprar que se suma a les nostres habituals rebaixes de gener o juliol. Ara, però, es produeix una imatge colpidora en veure carrers plens de gent comprant quan encara no hem superat, ni des de lluny, aquesta segona onada. 

Silvia Calzón llença un contundent missatge: «Això no s’ha acabat»

És per això que des de Sanitat s'ha volgut enviar un missatge contundent sobre aquest fet. Concretament, la secretària d'Estat, Silvia Calzón feia «una crida a la responsabilitat i a la prudència» a tots els espanyols. Ha sol·licitat que s'evitin tota mena d'aglomeracions els dies previs a les festes que puguin produir un empitjorament de la pandèmia en les pròximes setmana. El seu recordatori ha estat contundent: «Això no s’ha acabat».

Calzón ha opinat així sobre les imatges d'aquest passat dissabte i diumenge vistes en ciutats com Màlaga, Barcelona, València o en la mateixa capital madrilenya. La secretària d’Estat de Sanitat ha llançat aquest missatge d'alerta en una entrevista a Canal Sud Ràdio.

Ha insistit a demanar «responsabilitat» i «prudència», ja que «ha costat moltíssima feina i sacrifici doblegar la corba». També ha volgut insistir en el fet que «no ens hauríem d'oblidar del malament que ho han passat moltes famílies ni el sofriment», deixant clar el perill de contagi als més vulnerables. Ha fet una petició explícita: «Si ens agrada molt Nadal, procurem que tots siguem aquí el pròxim Nadal», recalcant que «el sacrifici val la pena». 

Calzón no només ha volgut comentar el que ha passat l'últim cap de setmana. Ha recomanat fer activitats a l'aire lliure, ja que s'ha demostrat que «ens exposem menys» a possibles contagis i al seu torn «exposarem menys a les persones que estimem». 

Precaució també durant les festes nadalenques

Sobre com podríem viure les festes de Nadal a Espanya, Silvia Calzón ha reconegut que malgrat que «és una època especialment entranyable», serà impossible que no siguin «especials, i no pels motius que ens agradaria a tots». I és que creu que haurem de canviar la forma en què vivim les festes, reduint uns certs contactes socials per a així «protegir més a qui més estimem, sobretot a les persones majors».

La secretària d'Estat de Sanitat ha volgut comentar el futur pla que es pugui prendre cara a restriccions o recomanacions comunes de cara a Nadal. Creu que els governs autonòmics «han de tenir autonomia necessàriament», defensant que la situació és diferent en cada territori i que cal adaptar-se a les seves circumstàncies. 

Calzón ha defensat el treball que es fa entre aquestes i el ministeri per a aconseguir el «disseny d'algunes mesures bàsiques que es puguin posar en comú». Espera que es puguin debatre i aprovar en la pròxima reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

I, encara que pugui haver-hi unes certes variacions en alguns territoris, Silvia Calzón assegurava que s'ha d'aconseguir enviar «un missatge únic a la població». No ha volgut concretar si es preveuen molts canvis respecte a la proposta original, però sí  que ha asseverat en la idea que han defensat els alts càrrecs del ministeri, amb Illa i Simón al capdavant: encara que la situació continua millorant, no cal abaixar la guàrdia. 


Comentaris

envia el comentari