Imatge de Tomàs Molina durant 'Planta Baixa'

L'advertència de Tomàs Molina per la calor desmesurada d'aquests dies: «S'ha de fer»

El meteoròleg ha alertat sobre què passarà els pròxims dies

La calor no cessa. Ho diuen els termòmetres, la sensació tèrmica i també la ciència. De fet, estem gairebé a finals del mes d'agost i la calor no ens ha donat gaires treves de moment. Les temperatures han anat enfilant-se durant aquest cap de setmana, i això és el que es preveu que facin durant els pròxims dies.

Sembla que la tendència no canviarà. Almenys per uns dies. I és que Tomàs Molina, meteoròleg de TV3, ha avisat sobre què passarà a partir d'aquest dilluns pel que fa a la xafogor i a la calor asfixiant que ens porten acompanyant setmanes.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

«Cal visitar-les»

La tònica d'aquestes últimes setmanes sembla que no canviarà. La calor no marxa, al contrari, serà asfixiant, i les temperatures registraran, fàcilment, els 40ºC en molts punts del territori.

Això és el que ha volgut deixar clar Tomàs Molina: «Si coneixem persones grans que visquin soles, aquests dies, cal visitar-les i assegurar-nos personalment que beguin aigua i, si pot ser també, endur-nos-les una estona a algun lloc on hi hagi aire condicionat que puguin sortir del cop de calor», ha indicat a través de TV3.

«El problema de deshidratació, sobretot en persones grans i en nens i nenes petits, és un problema perillós en aquestes situacions tan perllongades i que es mantenen també durant la nit», ha alertat.

De fet, aquest cap de setmana, 19 i 20 d'agost, ja es va poder començar a notar aquesta pujada de temperatures a bona part del territori. Avui, dilluns, 21 d'agost, sembla que la calor continuarà i els termòmetres registraran màximes de 40ºC.

Tota Catalunya en alerta

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha avisat que les temperatures d'aquest dilluns i fins, almenys, dimecres, seran lleugerament més altes a tot el país. De fet, segons indica la predicció serà una jornada variable: assolellada durant el matí i ruixats de tarda amb tempesta al Pirineu i Prepirineu.

La calor serà molt intensa a tot el territori, amb valors màxims superiors als 40ºC a gran part de l'interior. Per això, el Meteocat ha emès avisos de calor a tot Catalunya. De fet, tot el territori està aquest dilluns en alerta taronja per calor intensa, excepte la Vall d'Aran que està en alerta groga.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 21 d'agost a Catalunya
Tota Catalunya està en alerta per perill alt de calor. | Meteocat

A la nit els avisos no es desactivaran. De fet, es preveu que torni a ser una nit molt calorosa als municipis costaners. Per això, s'han activat dues alertes: la groga i la taronja. L'alerta taronja afectarà el Baix Llobregat i el Barcelonès, on s'espera que la màxima nocturna sigui de 28ºC.

S'acosten dies molt calorosos

L'ambient càlid no finalitzarà aquest dilluns, sinó que, de moment, sembla que les alertes estaran activades fins dimecres. Per tant, l'inici d'aquesta setmana serà molt calorós, els termòmetres i les alertes no es relaxaran, les màximes marcaran 40ºC.

On serà més intensa la calor serà a l'interior, on s'esperen màximes que aniran dels 37 als 40ºC. En canvi, a la costa els termòmetres es 'relaxaran', la màxima serà de 35ºC, i les nits continuaran sent molt càlides. De fet, les alertes per calor són vigents fins dimecres vinent, 23 d'agost.