Imatge d'un primer pla de Tomàs Molina de TV3

L'advertència de Tomàs Molina sobre el que ens espera a Catalunya: «Prudència»

El meteoròleg alerta del temps que vindrà

L'episodi de temperatures inusuals en què porta immersa Catalunya des de finals de setembre sembla que arriba al final. Semblava que la tònica no canviaria mai, però ara, els mapes indiquen tot el contrari.

Un fort canvi de temps arribarà pròximament a Catalunya: pluja, tempestes i un descens de temperatures és el pronòstic que tenim per als pròxims dies. De fet, serà aquesta mateixa setmana. A partir d'aquest divendres deixarem enrere la monotonia per donar pas a la inestabilitat.

D'aquesta manera, tal com indiquen els pronòstics, el pont estarà passat per aigua, encara que només la meitat. Serà a partir de divendres quan començarà la inestabilitat meteorològica. O almenys això és el que ha volgut deixar clar Tomàs Molina amb la darrera publicació.

Logo de WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Tomàs Molina: «Prudència»

La tònica d'aquestes darreres setmanes canviarà. L'ambient càlid per fi marxarà per donar pas al temporal de tardor. Arriba un ambient fresc acompanyat de pluges, fins i tot de tempestes.

Això és el que ha volgut dir Tomàs Molina amb poques paraules a Twitter: «Miro aquest mapa i...», ha indicat el meteoròleg amb una imatge amb la predicció del temps.

Tal com s'observa, el canvi de temps arribarà aquest dissabte, 14 d'octubre. La predicció per a aquest dijous, festiu a tot el país, és que sigui una jornada assolellada, on encara predominarà l'ambient càlid.

Mapa amb les temperatures previstes pel 12 d'octubre a Catalunya
Aquest dijous, 12 d'octubre, les temperatures se situaran al voltant dels 27ºC. | Meteocat

El cel estarà serè i clar, encara que podrien aparèixer alguns núvols als punts de muntanya, sobretot al Pirineu i al Prepirineu. Divendres, 13 d'octubre, la jornada serà molt semblant a dijous.

S'espera que sigui una jornada monòtona i sense variacions. Serà el darrer dia on predominarà el sol i l'ambient càlid, ja que de cara a dissabte s'esperen variacions.

Pluges després del pont

Després d'uns quants dies més d'estabilitat, sembla que la llum comença a veure's. A partir de divendres, la temperatura començarà a presentar petites variacions. No arribarà el fred com a tal, però sí que començaran a baixar.

Les pluges es faran derogar una mica més, plourà al tram final del pont. S'espera que plogui en alguns territoris diumenge, encara que no de manera generalitzada. Ara bé, segons apunten els meteoròlegs, després del pont del Pilar podria ploure amb cara i ulls.

Així doncs, estem a la recta final d'aquest episodi càlid i sec que ens ha acompanyat durant tres setmanes. A partir de dissabte, canviarà la dinàmica meteorològica. Ja no tindrem la presència d'una massa d'aire càlida i estable, per la qual cosa afavorirà el pas de masses inestables.