Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de l'exterior de l'edifici de la seu del Banc Santander

El Banc Santander refreda les esperances sobre una remuneració general de dipòsits

El Banc Santander té males notícies per als seus usuaris

El Banc Santander tornava a sorprendre recentment els seus clients. Contra tot pronòstic, anunciaven una mesura que afectarà molt els estalviadors de l'entitat.

Amb els tipus d'interès pels núvols, les companyies financeres disposen de marge per millorar les remuneracions dels dipòsits. Tanmateix, sembla que aquesta opció no té cabuda en els plans de l'empresa que presideix Ana Botín. Ja ho havien avançat en una de les darreres assemblees, i més recentment ho confirmaven en boca del seu conseller delegat, Héctor Grisi.

No es plantegen incrementar la rendibilitat dels productes. El directiu del Santander apunta que al mercat hi ha disponibles opcions molt més avantatjoses sense haver de recórrer als dipòsits. Expliquen que aquesta manca de remuneració es vincula a un crèdit més econòmic respecte a la resta de països europeus.

Varies persones esperant amb mascareta per entrar al Banc Santander
El Santander descarta remunerar els dipòsits. | Europa Press

A la Trobada Financera de KPMG y Expansión, Grisi va tractar de defensar la política del banc. Ha indicat que l''spread' hipotecari, que és la diferència del cobrament i el pagament d'interessos, és de 35 punts bàsics. Això és a Espanya, ja que a Europa arriba als 155 punts bàsics.

També va valorar el paper que té la banca nacional en aquests instants. S'estan concedint hipoteques amb taxes per sota de la inflació, cosa que «en pocs països fan», apunta. Incideixen des del Santander que el mercat espanyol és molt competitiu quant a préstecs. Si actualment es troba a aquests nivells, és perquè no es remuneren aquests productes financers.

El conseller delegat de l'entitat també va recalcar que, quan els tipus d'interès estaven en negatiu, ells no cobraven pels dipòsits. Recorda als clients que en tot moment romanen «al corrent d'allò que cal fer».

Primer plà d'un caixer automàtic exterior del banc Santander
El Banc Santander no està passant per un bon moment. | Europa Press

D'aquesta manera tan directa descartava una de les peticions dels usuaris, però també del govern espanyol. Des de fa temps el Ministeri d'Afers Econòmics insisteix els grans bancs perquè facin un esforç i remunerin millor els dipòsits. Amb els tipus d'interès actuals es podrien permetre oferir unes condicions més avantatjoses, però sembla que no els interessa.

El Santander arriba fins al 5,20 %

Fa unes setmanes es feia conèixer que el Santander, a través de la seva filial britànica, llançava un compte d'estalvi d'allò més interessant. Comptava amb una rendibilitat del 5,20 %, una cosa impensable en aquests instants a Espanya. El termini va finalitzar el darrer 17 de setembre, encara que en funció de la demanda podia 'tallar-se' abans.

Es presentava com una de les propostes més atractives del mercat. No exigien disposar de cap altre compte per beneficiar-se'n i, a més, podia contractar-se en línia, per telèfon o a les oficines.

Exterior d´una oficina d´Openbank del grup Santander a Barcelona
Una de les alternatives consisteix a confiar els estalvis a Openbank, filial del Santander. | Lofor

L'entitat es va veure obligada a adoptar aquesta mesura després de les pressions que van exercir les autoritats britàniques. Veien insuficients les remuneracions i demanaven que augmentessin la rendibilitat dels seus dipòsits. I al Santander no li va quedar més remei que ajustar-se a aquestes sol·licituds a terres britàniques.

Logo de WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La solució que proposa el Santander a Espanya

A Espanya, el banc que presideix Ana Botín no sembla disposat a moure fitxa en aquest sentit. L'única solució que contemplen consisteix a confiar els estalvis a Openbank, la filial digital del Grup Santander.

En aquests instants tenen un dipòsit a sis mesos amb una remuneració del 3,07 %, per sobre del 2,33 % de la mitjana nacional. Per beneficiar-se'n caldrà complir una sèrie de condicions. Entre elles, confiar una nòmina o qualsevol altre ingrés mensual regular per un import superior als 600 euros. Totes les gestions es duen a terme en línia.