Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro

Estafa de l'assortidor: la nova tècnica per robar-te els diners i no te n'adonis

No et despistis gens ni mica o podrien estafar-te a la benzinera

El preu de la benzina i el gasoil està pels núvols, per la qual cosa molts ciutadans ja ho consideren un article de luxe. I és que la inflació ha pujat d'una manera que molts no saben com afrontar aquestes despeses tan rutinàries, com ara omplir el dipòsit de benzina.

La veritat és que la gent se les enginya com pot per pal·liar aquests preus del combustible, que estan causant més d'un maldecap a tothom. En aquests temps que corren, sempre apareix algú amb més astúcia del normal buscant omplir el dipòsit del seu vehicle estalviant uns euros.

El combustible està pels núvols i molts delinqüents se n'aprofiten

Això sí, també veiem gent massa llesta, com podem apreciar en allò que fan algunes persones als Estats Units. A l'altra banda de l'Atlàntic, hi ha una gran quantitat de benzineres on els conductors que hi acudeixen fan un pagament a la caixa abans d'omplir el dipòsit del cotxe.

Muntatge amb una imatge d'una benzinera i un cercle amb una mà subjectant un sortidor repostant un cotxe
No et despistis ni un segon perquè poden estafar-te. | 89Stocker

Després d'aquest abonament, posen el combustible que necessiten i, si esgoten els diners que han pagat, no hi ha cap problema. En cas contrari, podrien marxar i els dies següents haurien de pagar aquest abonament que no han fet en el seu moment. I el més normal és que t'arribi un rebut a casa amb el pagament. Tanmateix, molts no saben que hi ha delinqüents que s'aprofiten d'aquesta manera de procedir als Estats Units.

L''estafa de l'assortidor' provoca el pànic entre els clients de les benzineres

La veritat és que aprofiten el restant de combustible mitjançant l'anomenada 'estafa de l'assortidor'. Estem parlant d'una estafa on els estafadors busquen un conductor que es troba omplint el dipòsit del seu vehicle a la benzinera. Llavors, li atorguen tota l'ajuda possible encara que no en necessiti. La meta d'aquests delinqüents és agafar l'assortidor abans que el conductor tregui la mànega i se'n vagi de la benzinera.

Muntatge amb diversos cotxes aparcats en bateria i una mà subjectant un sortidor d'una benzinera
A Pennsilvània, l'estafa de l'assortidor està a l'ordre del dia. | Getty Images, Sorapong's Images

Després de fer tot el procés, en veure que el conductor deixa les instal·lacions, els estafadors no posen la mànega al seu lloc per acabar. Són tan llestos que acosten el seu cotxe fins al sortidor i omplen el seu dipòsit. Així, alhora ofereixen el combustible a un preu més baix del fixat als conductors que vagin arribant per la benzinera.

Logo de WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La Policia de Pennsilvània ofereix uns savis consells per no caure en la trampa

Amb tot, repeteixen aquesta operació diverses vegades fins a arribar al límit fixat per cada client. El pitjor de tot és que els conductors afectats no s'adonen d'aquesta estafa fins passats uns dies. I en el moment que s'adonen que han estat estafats ja no poden fer res.

Des dels Estats Units, es reconeix que això està passant en alguns estats, però especialment a Pennsilvània, on la Policia ja no sap què fer per frenar aquesta estafa tan estesa. Sobretot, les autoritats policials intenten aconsellar els clients per advertir-los dels perills d'aquestes pràctiques, perquè és una estafa en tota regla.

Per si no n'hi hagués prou, sobre els estafadors de les benzineres de l'anomenada 'estafa de l'assortidor', la Policia assegura que solen ser molt pesats i ignoren les negatives de les seves víctimes. El cas és que la policia està desbordada. Només pot recomanar als usuaris de les benzineres que tinguin molt clar que han tornat la mànega a l'assortidor abans d'anar-se'n. Alhora, han d'imprimir el tiquet i tancar el proveïment correctament si no volen ensurts quan rebin un abonament de molts diners a casa seva.