En un context de creixent regulació financera, BBVA, un dels principals bancs d'Espanya, ha fet un pas endavant. I és que ha intensificat el control sobre els comptes bancaris dels clients.
Aquesta mesura, encara que pugui semblar abrupta per a alguns usuaris, està arrenglerada amb les polítiques de transparència i compliment normatiu del banc. Així com amb les exigències del Banc d'Espanya.
El resultat: tancament de comptes per inactivitat. O per no complir els requisits establerts, principalment relacionats amb la normativa de prevenció de blanqueig de capitals.
BBVA confirma el tancament de comptes per inactivitat
Una de les principals raons per les quals BBVA està tancant comptes és la inactivitat perllongada. El banc ha deixat clar que aquells comptes que no han registrat operacions durant mesos, com ara ingressos, pagaments o transferències, i que a més tenen un saldo nul, es consideren un cost administratiu innecessari.
Per a BBVA, mantenir aquests comptes oberts suposa una despesa que no genera beneficis. Per això la decisió és simple: donar de baixa automàticament aquells comptes inactius.
Aquesta estratègia respon a la necessitat d'optimitzar recursos i, alhora, garantir que els clients mantinguin els comptes en ús actiu. Segons les polítiques internes del banc, l'activitat regular en un compte és senyal que el client l'està fent servir per a fins legítims.
Per tant, si no has mogut el teu compte en molt de temps, compte! Podries estar a la llista de tancaments imminents.
Prevenció de blanqueig de capitals, un focus crucial per a BBVA
Una altra de les raons més comunes per al tancament de comptes és l'incompliment de la normativa contra el blanqueig de capitals. Aquest és un aspecte que BBVA es pren molt seriosament.
Les entitats financeres, com BBVA, estan obligades a implementar estrictes controls per evitar que els comptes bancaris s'utilitzin per a activitats il·lícites. Com ara el blanqueig de diners o el finançament d'activitats criminals.
Si els titulars dels comptes no presenten la documentació adequada o si els moviments financers d'un compte generen sospites, el banc pot prendre la decisió dràstica de tancar el compte. Especialment, per prevenir qualsevol possible violació de la llei.
En aquest sentit, BBVA està adoptant una postura ferma per complir la legislació vigent. I protegir-se de riscos associats amb el mal ús dels serveis bancaris.
Com evitar el tancament del teu compte a BBVA
Per evitar que el BBVA tanqui el compte bancari, és crucial fer almenys una operació de forma regular. Aquest moviment pot ser una simple transferència, un pagament o fins i tot un dipòsit.
L'important és demostrar activitat i evitar que el compte sigui marcat com a inactiu. Mantenir un compte actiu és un dels requisits essencials per evitar que es procedeixi a la cancel·lació automàtica.
A més, és vital que els clients mantinguin la documentació actualitzada. Si BBVA demana informació addicional relacionada amb la prevenció de blanqueig de capitals, és indispensable complir aquests requeriments de forma oportuna. Ignorar aquestes sol·licituds podria portar al tancament del compte, encara que segueixi registrant operacions.
En cas que el BBVA decideixi tancar el teu compte, no et preocupis. El banc et notificarà prèviament perquè puguis regularitzar la situació. És possible que tinguis l'oportunitat de fer les operacions pendents o actualitzar la documentació necessària abans que la cancel·lació sigui definitiva.
Si el teu compte ha estat tancat i no vols reactivar-lo, sempre pots sol·licitar la cancel·lació formal a través dels canals digitals de BBVA. Com la seva aplicació mòbil, o acudint a una sucursal física.
En qualsevol cas, si el teu compte ha estat donat de baixa sense sol·licitar-ho, recorda retirar els fons restants. I destruir les targetes associades per evitar possibles fraus o malentesos.