Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Leo Messi en primer pla amb la samarreta del Barça mirant fixament a càmera

Gir en la marxa de Messi: «Els seus advocats ja no ho tenen tan clar...»

Una clàusula del contracte podria portar problemes judicials a l'argentí

Leo Messi en primer pla amb la samarreta del Barça mirant fixament a càmera
Una clàusula del contracte podria portar problemes judicials a l'argentí | FC Barcelona

Amb Messi a l'ull de l'huracà per la possible imminent sortida de l'astre argentí del club blaugrana, continuen sorgint veus que diuen la seva. El futur professional de Leo és encara incert, però cada vegada està més clar que s'acomiadarà del Barça. L'argentí ha manifestat la voluntat de fer-ho de manera amistosa, però, de moment, l'entesa brilla per la seva absència.

I és que rescindir el contracte que Messi té amb el FC Barcelona no serà cosa fàcil, tal com publica el 'Marca'. Segons Josep Maria Minguella, exrepresentant del davanter que ha aixecat passions arreu del món amb la pilota als peus, els advocats de Messi no les tenen totes amb forçar la sortida del jugador, «ja no ho tenen tan clar». El contracte, segons Minguella, genera dubtes i trencar-lo podria tenir conseqüències legals a posteriori.

La clàusula que porta Messi de cap

En concret, existeix una clàusula en el text en la qual s'estipula que l'argentí, en cas de voler marxar del club, hauria d'haver-ho comunicat com a màxim el 10 de juny. Sembla que la directiva s'estaria aferrant a aquesta data, però els assessors de Messi insisteixen en el coronavirus i el consegüent ajornament de la competició com a motiu del retard en comunicar la decisió. 

Josep Maria Minguella, també col·laborador de televisió i molt coneixedor de l'entorn Messi, ha assegurat que la cosa ve de lluny: «Fa sis mesos que pràcticament va trencar qualsevol possibilitat d'apropament o renovació i ho va anunciar al club. Sabia que no negociaria, que estava cansat de mentides». Segons ell, tot i haver-se complert la data que marca el contracte per avisar el club, els advocats de Leo s'han «llançat a la piscina» amb el coronavirus per bandera.

Què passaria doncs, si aconsegueixen forçar la sortida del jugador? Messi, segons l'exrepresentant, podria arribar a pagar fins a 700 milions de sanció. La FIFA, si hi hagués fitxatge per part d'un altre club, permetria a Messi jugar amb el seu nou equip, però a la vegada el Barça podria denunciar-lo per «duplicitat de contracte», explica. De moment, per tant, la negociació continua paralitzada i els culers, amb l'ai al cor.