Muntatge amb una dona usant el ventall i el mapa de temperatures sobre Europa

L'AEMET avança el que passarà amb el temps d'aquí a setembre i llença una alerta

Descobreix el temps que farà durant les pròximes tres setmanes

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha avançat el temps que farà a Espanya d'aquí al setembre. Si bé no s'esperen canvis significatius, sí que han alertat sobre una cosa molt preocupant.

Indiquen a les seves previsions que les temperatures ens donaran un cert respir i ja no seran tan sufocants com els primers dies d'agost. En aquelles dates, gran part del país es va veure envoltat d'una onada de calor, que seria la tercera de l'estiu. Diversos territoris van veure com els termòmetres es disparaven per sobre dels 40 °C, aconseguint valors molt elevats per a aquesta època.

Aquest organisme avança que els valors mínims aniran disminuint, tot i que encara ens trobarem amb uns registres molt alts. De fet, és probable que les temperatures tornin a la normalitat, exceptuant casos concrets com el de les illes Canàries. Segons sembla, a l'arxipèlag es mantindrà l'actual escenari de calor a causa de la calima i el corrent d'aire càlid.

Preocupació per la manca de pluja

En principi, tot fa indicar que estem davant d'un estiu del més normal. I d'alguna manera es podria dir que sí, ja que la calor i l'ambient sec està predominant a gran part de la Península. És una cosa lògica a l'agost.

Un home travessant el carrer enmig d'una tempesta i amb cotxes darrere
Tot just s'esperen pluges durant les setmanes vinents excepte al nord | Europa Press

Però en tot això cal posar una atenció especial en l'escassetat de precipitacions. Segons publica l'AEMET, no hi haurà pluges durant els propers 20 o 25 dies, recull el portal Huffington Post. Els únics que es podrien deslliurar d'això serien alguns punts del nord peninsular com a Galícia i el Cantàbric.

En qualsevol cas, es tractaran de ruixats puntuals que tampoc deixaran grans quantitats acumulades. Tanmateix, serviran per rebaixar els valors tèrmics i assolir uns ambients més frescos. D'altra banda, sembla que la situació tampoc no serà gaire millor a l'interior oriental.

Només s'esperen alguns episodis de precipitacions a àrees de muntanya, que podrien anar acompanyades de tempestes. Aquestes seran més acusades sobretot en punts d'Aragó i Navarra. Per la seva banda, a la resta de la Península, encara que hi hagi cels ennuvolats, no es preveuen pluges.

El temps aquesta setmana

Aquesta setmana les pluges es deixaran notar sobretot al nord. Després d'unes quantes jornades passades per aigua a àrees del Cantàbric, dijous hi haurà una treva.

La situació donarà un canvi important a partir de divendres amb l'entrada d'un front pel nord-oest de la Península. I és que hi haurà un augment de la nuvolositat a Galícia, amb l'aparició de precipitacions. Així mateix, amb el pas de les hores, aquesta inestabilitat s'anirà estenent per punts d'Astúries.

Amb vista al tram final de la setmana, la resta de territoris es mantindran amb un ambient sec i càlid. L'absència de pluges durant les tres pròximes setmanes al conjunt del país resulten preocupants. Sí, perquè això no fa més que empitjorar una situació que arrosseguem des de fa mesos.

Un grup de persones esperant el tramvia en un dia de molta calor i una dona amb un ventall a la mà
Les temperatures s'ajustaran al que és habitual en aquesta època | Europa Press

I és que la sequera es va aguditzant cada cop, cosa que ha obligat algunes localitats a limitar el consum d'aigua. Només cal fixar-se en l'estat actual dels embassaments. Les dades del 8 d'agost passat revelaven que les conques romanien al 33%, publica el portal eltiempo.es.

Asseguren que les pluges que es puguin donar durant les properes setmanes seran puntuals. Encara que tampoc es descarten alguns episodis tempestuosos, principalment en àrees de muntanya.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Les temperatures recuperen la seva normalitat

Pel que fa a les temperatures, després de superar la tercera onada de calor, ja ens trobem amb uns valors més normals. S'espera que a mesura que vagin transcorrent les jornades, les temperatures nocturnes ens donin un respir i baixin dels 20 °C. Alhora, tampoc es descarten gelades en certs punts de la Península durant les matinades.