Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jorge Rey amb ulleres i expressió de sorpresa apareix davant d'un cel blau amb núvols, acompanyat d'un mapa meteorològic en un cercle vermell i signes d'exclamació vermelles sobre el cap.

L'AEMET contradiu a Jorge Rey i adverteix: això passarà des d'avui fins a l'agost

Han deixat clar el que ens espera per als propers dies, fins al final d'aquest mes de juliol i inici d'agost

Amb l'arribada de la segona meitat de juliol, molts ciutadans es preparen per gaudir de les vacances tan esperades. Aquest període és tradicionalment un dels més concorreguts de l´any, amb famílies i amics planificant escapades a la platja, la muntanya o destinacions internacionals. Tot i això, la incertesa meteorològica podria jugar un paper crucial en la planificació d'aquests dies de descans.

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès les seves previsions per a les properes setmanes, anticipant un clima majorment estable amb temperatures elevades, típiques de la temporada estival. En general, el pronòstic suggereix que els estiuejants podran gaudir d'un clima favorable per a les activitats a l'aire lliure.

Muntatge de fotos de tres persones entrant a la platja i, al costat, un cotxe circulant amb pluja; davant dos emojis de sol i pluja amb interrogants
L'AEMET avisa de clima sec i Jorge Rey parla d'inestabilitat | Jacob Lund, Getty Images Signature de Vasiliki, Giuseppe Ramos D, catalunyadiari.com

Tot i això, les prediccions de l'AEMET contrasten notablement amb les de Jorge Rey, el jove meteoròleg que ha guanyat notorietat pels seus mètodes alternatius de predicció del temps.

Rei, conegut pel seu enfocament basat en l'observació de la naturalesa i les tècniques tradicionals, ha advertit sobre la possibilitat d'un canvi brusc en les condicions meteorològiques. Segons les seves observacions, podríem enfrontar-nos a un augment significatiu de la inestabilitat atmosfèrica, amb tempestes més freqüents i temperatures més variables del que és habitual.

Un home amb ulleres i jaqueta apareix en primer pla, mentre que al fons s'observa un cel amb un arc de Sant Martí i diverses icones de núvols amb raigs i pluja.
Jorge Rey ha avisat que encara ens queden dies de tempestes | Youtube: El Tiempo con JR, Getty Images

Aquesta disparitat en els pronòstics ha generat un debat entre els seguidors de tots dos enfocaments. Mentre que l'AEMET es basa en models científics i dades satel·litals, Jorge Rey confia en patrons naturals i coneixements ancestrals. Els turistes, per la seva banda, es troben en una cruïlla, sense saber del cert què esperar del clima a les seves destinacions de vacances.

L'AEMET avisa de dies més càlids i amb escasses pluges fins a l'agost

Segons l'AEMET, la setmana següent es caracteritzarà per temperatures més càlides del que és habitual a la major part del país, mentre que les Illes Canàries experimentaran un clima més fresc.

A la península ibèrica, s'espera que el mercuri pugi per sobre de les mitges estacionals. Les temperatures elevades seran una constant, especialment a l'interior i al sud del país, on es preveu que els termòmetres assoleixin valors significatius. Aquest augment tèrmic podria intensificar la sensació de xafogor, especialment en àrees urbanes.

D'altra banda, les Illes Canàries presentaran un comportament climàtic diferent. A diferència de la resta del territori nacional, l'arxipèlag gaudirà de temperatures més fresques.

Pel que fa a les precipitacions, l'AEMET anticipa que les pluges seran escasses en general. La majoria del país experimentarà un temps sec, amb poques probabilitats de precipitacions significatives. Aquesta tendència es mantindrà durant la setmana següent, consolidant un període d'estabilitat atmosfèrica i cels clars a la majoria de les regions.

A grans trets, la situació climàtica es mantindrà semblant durant la segona setmana del pronòstic. Les temperatures continuaran sent més càlides del normal a la península, mentre que les Canàries continuaran gaudint d'un clima més fresc. Les pluges continuaran sent escasses.