Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos vehicles circulen per una autovia, i al cercle, un conductor ensenya un paper a un guàrdia civil

No saps si tens una multa de la DGT? Aquesta és la manera d'esbrinar-ho

És important conèixer les multes que pots tenir per part de la DGT per evitar interessos per multes impagades

Descobrir si tens multes de trànsit pendents pot generar certa preocupació. Gràcies a les eines digitals actuals, verificar la vostra situació amb la Direcció General de Trànsit (DGT) és més senzill que mai. T'expliquem els passos que cal seguir per descobrir-ho.

Heu de visitar el lloc web oficial de la DGT i accedir a la secció de consulta de multes. Aquest servei és accessible les 24 hores del dia i cada dia de l'any. Un fet que facilita poder comprovar el teu historial d'infraccions en qualsevol moment.

Imatge de fons de diversos vehicles circulant per la Ronda de Dalt, 21 de març de 2022
Si creus que et podrien haver multat i no t'has assabentat, tens una manera de conèixer les multes | Europa Press, andres barrionuevo lopez

Passos per consultar les multes

  • Aneu a la pàgina web oficial: dirigiu-vos al portal de la DGT i busqueu la secció destinada a la consulta de multes.

  • Introdueix les dades requerides: per verificar les multes, necessitaràs ingressar informació específica com ara el número de matrícula del vehicle o el teu número de DNI/NIE.

  • Consulta l'estat de les multes: un cop ingressades les dades requerides, el sistema mostrarà un resum detallat de les multes pendents associades al vehicle consultat. Podràs veure el tipus d'infracció, la data en què es va cometre i l'import de la multa.

Muntatge d´una autovia amb pluja, el logo de la DGT i bitllets d´euro
Si vols evitar interessos per multes impagades, és important revisar constantment | VAKSMANV, DGT, Europa Press

Recomanacions

Mantingues les teves dades actualitzades. És fonamental que la informació registrada a la DGT com la teva adreça de contacte i els detalls del teu vehicle estigui sempre actualitzada. És imprescindible per poder rebre notificacions pertinents sobre multes o altres procediments administratius.

Si decidiu gestionar una multa, assegureu-vos de conèixer els terminis establerts per al pagament i els procediments per presentar recursos. La DGT proporciona informació detallada sobre com cal procedir en cada cas.

Si us retardes en el pagament d'una multa de la Direcció General de Trànsit (DGT), poden sorgir diverses conseqüències:

  • Pèrdua del descompte per pagament immediat: Quan et notifiquen una multa, tens un termini per pagar-la amb un descompte del 50%. Si no pagues dins aquest període, perdràs aquest descompte i hauràs d'abonar la multa completa-
  • Recàrrec del 20%: Si no pagues la multa en el període voluntari, el cas passa a la fase de constrenyiment. En aquesta fase, l'Agència Tributària us enviarà una notificació per exigir el pagament, sumant un recàrrec del 20% sobre la quantitat original i els interessos de demora acumulats.
  • Embargament de béns: Si continues sense pagar la multa, Hisenda pot procedir a embargar els teus béns, incloent-hi saldos en comptes bancaris, per cobrir l'import del deute, els recàrrecs i els interessos.
  • Impossibilitat de realitzar tràmits administratius: Mentre tinguis multes pendents, no podràs fer certs tràmits administratius com canviar de nom el vehicle. Un fet que pot complicar la seva venda o transferència.
Muntatge de diversos cotxes aparcats i bitllets d'euro
Si decidiu gestionar una multa, assegureu-vos de conèixer els terminis establerts per al pagament | Getty Images

Encara que no condueixis sovint, és prudent verificar periòdicament si hi ha multes pendents. Mantingues el teu historial de conducció en regla i evita sorpreses desagradables, mantenint-te informat sobre la teva situació amb les multes de trànsit.