Avió d'Air France a la pista d'un aeroport

Una aerolínia prohibeix a un jove català viatjar sol en cadira de rodes

Pau Navarro volia viatjar a Oslo però Air France no li va permetre anar sense acompanyant

El Pau Navarro és un noi que va quedar  tetraplègic fa un any i mig després d’un accident de cotxe on van morir dos amics seus. Després de molt de temps, el noi va decidir fer el seu primer viatge sol.

El jove tenia la intenció de viatjar sol a Oslo per participar en un curs d’esquí per a persones amb lesions medul·lars. Aquest viatge comportava que en Pau hagués d'agafar un avió tot sol, fet que la companyia Air France va rebutjar i no li va permetre agafar l’avió  si no ho feia acompanyat. Aquesta història es va fer viral a les xarxes socials a conseqüència d'un fil de tuits del mateix Pau.

Els problemes van aparèixer després de comprar el bitllet

El jove va triar aquesta companyia per la comoditat que li oferia l'horari. Sense més alternativa va decidir volar amb Air France, fins que van començar a arribar els primers problemes. En primer lloc, quan va trucar a la companya per assegurar-se que podia viatjar sense acompanyant, la treballadora li va dir que primer comprés el bitllet i tornés a posar-s’hi en contacte. I així ho va fer. En la segona trucada li van fer un qüestionari amb preguntes tipus: «Pot caminar? Quina cadira fa servir? Quan pesa? Quan mesura?».

Impossibilitat de viatjar sol amb Air France

Quan en Pau li va recordar a la treballadora que viatjava sol, van començar a arribar els problemes de veritat, ja que la companyia ho va veure com una cosa molt extraordinària. Van haver de consultar amb un superior si en Pau podia viatjar o no. Després d'un temps d'espera, la resposta va ser negativa, Air France li va comunicar que havia de viatjar acompanyat, ja que una persona en cadira de rodes no podia viatjar sola.

Tot això després que en Pau hagués comprat els bitllets. El jove ha explicat a Twitter  que es va enfadar molt i que esperava que la companyia li oferís alguna classe de servei d'assistència. «Li demano que li deixi un missatge al seu superior; que em sembla vergonyós i una vulneració dels meus drets que no em deixin viatjar sol, i que si és política d'empresa, que es modifiqui aquesta política. Llavors li demano que em torni els diners del bitllet i així ho ha fet», ha sentenciat en Pau.

Anirà a Oslo però amb una altra companyia

Per sort, el Pau ja té bitllets per viatjar a Noruega tal com ha explicat al 'Versió RAC1' amb dues companyies diferents: una per a l’anada i l’altra per a la tornada. Per tancar el seu fil de Twitter, el jove va denunciar el tracte rebut per part de la companyia Air France.

També et pot interessar...