El Prat està entre els quatre aeroports amb més retard del món

L'aeroport de Barcelona creix en volum de passatgers gràcies a la demanda intercontinental

El Prat és el sisè aeroport europeu amb més tràfic

L'aeroport de Barcelona Josep Tarradellas - El Prat continua creixent i s'espera que tanqui el 2019 amb un creixement en nombre de passatgers aproximat del 5% respecte a l'any anterior,  superant els 52 milions de passatgers. El principal segment de creixement se situa en el segment intercontinental, que en el període gener-setembre del 2019 ha mostrat un creixement de l'11,6% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest tràfic intercontinental viatja en un 57% de forma indirecta, una mostra del potencial de l'Aeroport de Barcelona per tal d'atraure encara més rutes directes.

La puntualitat dels vols de l'Aeroport de Barcelona és un punt de millora que limita la competitivitat de la infraestructura. Durant el període gener-octubre 2019, la puntualitat  del total de les operacions de l'Aeroport de Barcelona va ser d'un 71% de les operacions totals. Aquest valor ha millorat 9 punts respecte al mateix període de l'any passat. Tot i això, cal recordar que els mesos on la puntualitat baixa representen els mesos d'estiu on es concentren moltes operacions, fet que evidencia l'estacionalitat que pateix l'aeroport de Barcelona; està encara entre els quatre aeroports amb més retard del món.

Gràfic de puntualitat dels vols des de l'aeroport del Prat de Barcelona
El gràfic mostra l'índex de puntualitat dels vols efectuats des de l'aeroport del Prat | GPA a partir de MIDT data

La importància de l'Aeroport de Barcelona en l'àmbit europeu

Barcelona continua pujant fins a la sisena posició dels aeroports europeus amb més volum de passatgers en el període gener-agost 2019, segons l'ACI. Actualment ha superat a Istanbul a causa del canvi d'aeroport que hi ha hagut en la ciutat turca.  Barcelona manté un 7% de passatges de connexió, una xifra molt baixa comparada amb la majoria d'aeroports competidors.

En un rànquing de les ciutats amb més demanda de tràfic —directe i indirecte—, descomptant els passatges de connexió, Barcelona se situa en tercera posició com a ciutat en nombre de passatgers, per darrere de l'aeroport de Londres Heathrow i París Charles de Gaulle. En el mateix rànquing mesurat per aeroports en comptes de ciutats Barcelona ocupa la tercera posició d'Europa i la primera a escala estatal  (gener-agost acumulat, 2019).

Novetats de la temporada d'hivern

En la temporada d'hivern 2019 s'han incorporat tres noves rutes  per part d'Air Senegal a Dakar, d'Emirates  a la ciutat de Mèxic i a Tel Aviv  per part de Bluebird. Hi ha un creixement de 500.000 places respecte a la temporada d'hivern passada, tot i això s'observa un creixement superior en l'oferta de seients a la T2 (3,5%) que a la T1 (1,8%). Un any més, Vueling és l'operador que més contribueix a aquest creixement.

També et pot interessar...