Avió d'Emirates

Nou vol internacional a l'aeroport del Prat

Barcelona serà la nova parada entre Dubai i Mèxic DF en un vol operat per Emirates

L'Aeroport del Prat ha estrenat aquest dilluns al matí una nova connexió directa entre Barcelona i Mèxic DF, que opera la companyia Emirates i se suma a l'oferta d'Aeroméxico. El vol s'enlairarà a Dubai i volarà fins al país nord-americà fent parada a la capital catalana, que farà d'enllaç entre Àsia i Amèrica.

Això es deu gràcies a la concessió per part del Ministeri de Foment de la cinquena llibertat, que permet les companyies aèries comercialitzar trajectes amb passatgers i mercaderies entre dos països tercers. Anteriorment, també ho va fer Singapore Airlines, que unia Singapur i Sao Paulo amb parada a Barcelona. Tanmateix, el vol es va deixar d'operar a l'octubre de fa tres anys perquè no era rendible per a la companyia, que es va centrar en la connexió només entre la capital catalana i del país asiàtic.

La connexió entre els tres països es farà amb un Boeing 777-200LR, on poden viatjar 300 persones

La ruta d'Emirates sortirà de Dubai a les 3.30 hores (hora local) i aterrarà a Barcelona a les 8.00 per tornar a volar a les 9.55 h fins a Mèxic, on arribarà a les 16.15 h del mateix dia. El vol de tornada  sortirà de Mèxic a les 19.40 h (hora local) i arribarà a Barcelona l'endemà a les 13.25 h. L'avió sortirà cap a Dubai a les 15.10 h on arribarà a les 00.45 h de l'endemà.

  

La connexió entre Dubai i Mexic DF es farà amb un Boeing 777-200LR, que compta amb una capacitat per a 300 passatgers: 38 en classe business i 264 en classe turista. La nova connexió entre Barcelona i Mèxic DF se suma a la d'Aeroméxico, que al juny va recuperar el trajecte directe entre les dues ciutats —després de fer-ho entre el 2012 i el 2017— davant la imminent posada en marxa del vol d'Emirates.

El nou trajecte s'ha dissenyat pensant en «els llaços entre Catalunya i Mèxic»

El director de vendes internacionals de la companyia, Paul Verhagen, es va referir aleshores a la possibilitat que la companyia asiàtica oferís el mateix servei assegurant que la competència seria «benvinguda» i que Aeroméxico ja havia previst començar aquest trajecte en una decisió basada en «la demanda que existeix» i en «els llaços entre Catalunya i Mèxic».

A la inauguració de la nova ruta hi han assistit, entre d'altres, directius de la companyia; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l'Aeroport, Sonia Corrochano i la cònsol de Mèxic a Barcelona, María Carmen Oñate.  Un cop finalitzat l'acte, el vol ha reprès la marxa cap a Mèxic al voltant de dos quarts d'onze del matí, hora local.

També et pot interessar...