L'aeroport de Barcelona creix en volum de càrrega aèria i tanca l'any batent un rècord

L'aeroport català es manté al top 25 malgrat el retrocés del sector a nivell global

Una imatge de l'Aeroport del Prat
L'aeroport va superar les 177.000 tones de càrrega | CatalunyaDiari.cat

L'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat va tancar l'any 2019 en el top 25 d'aeroports europeus de càrrega. En total, la dècada va acabar amb un moderat creixement en càrrega aèria del 2,5%, tot i assolir la xifra rècord de 177.300 tones de càrrega

Segons informa la Cambra de Comerç de Barcelona a través d'un comunicat, la principal causa d'aquest alentiment respecte anteriors períodes és la tendència negativa del propi sector a nivell mundial, el qual ha viscut retrocesos de demanda durant el 2019 i que ha estat fortament influenciat per les tensions entre Estats Units i la Xina, a més de l'estancament del comerç mundial. 

Catalunya triomfa al sector tèxtil, elèctric i alimentari

Per altra banda, l'any 2018 Catalunya va liderar el rànquing nacional de càrrega aèria en productes farmacèutics i químics amb un 40% de la quota estatal. El sector, però, va presentar una moderació del seu creixement anual amb un discret 5,6%. 

Els sectors elèctric, mecànic i alimentari són els que més augmentats es van veure l'any 2018. Els elèctrics i mecànics van créixer un 16,2% i els alimentaris un 14,6%. Tot i això, el sector líder del transport aeri català continua sent el tèxtil. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari