Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos a l'Aeroport.

Última hora als aeroports catalans: restringits tots els vols per un coet descontrolat

L'Agència Europea de Control Aeri restringeix tots els vols a Catalunya entre les 09:38 a les 10:18 hores | L'anomalia es deu al pas d'un coet xinès descontrolat que ha accedit a l'atmosfera

Notícia d'impacte als aeroports catalans. L'Agència Europea de Control Aeri ha explicat aquest divendres a primera hora que restringeix tots els vols a Catalunya entre les 09:38 a les 10:18 hores. 

L'anomalia es deu al pas d'un coet xinès descontrolat que ha accedit a l'atmosfera. Està previst que aquest caigui a l'oceà Índic, tot i que abans passarà per sobre de la Península Ibèrica. Raó per la qual s'han suspès de manera momentània tots els vols. 

L'abast de l'afectació es desconeix ara mateix a l'Aeroport, tot i que és possible que aquest divendres hi hagi demores importants durant tota la jornada a causa de l'anomalia. 

Un coet de 23 tones

18 metres i 23 tones. És la grandària i el pes del coet que ha obligat a aturar tot l'espai aeri a Espanya aquest divendres, 4 de novembre. 

Tal i com expliquen des de l'Agència Europea de Control Aeri, el coet està previst que caigui sobre les dues del migdia a l'oceà Índic. A hores d'ara, però, se'n desconeix més informació; com per exemple, saber en quin punt exacte caurà l'artefacte. 

Cal destacar que el coet es va enlairar diumenge passat i està previst que caigui avui mateix. Segons l'ens esmentat, serà la quarta vegada que un coet xinès entrarà de manera descontrolada a la Terra. 

Coets i vagues 

Vueling ha cancel·lat de forma preventiva 29 vols a l'aeroport del Prat aquest divendres, coincidint amb la segona jornada de vaga dels tripulants de cabina de la companyia aèria de baix cost, que reclamen un increment salarial del 13,4%. La infraestructura barcelonina concentra el 46% de les cancel·lacions a l'Estat, on la mobilització laboral ha obligat a suspendre 62 operacions que no estaven protegides pels serveis mínims.

L'aturada convocada pel sindicat majoritari Stalva va començar el dimarts 1 de novembre i s'allargarà tots els divendres, diumenges i dilluns fins al 31 de gener. També inclou alguns festius, com els dies 6, 8, 24 i 31 de desembre, així com el 5 de gener del 2023.

Aquest divendres a l'aeroport del Prat, doncs, arribaran o marxaran 140 dels 169 vols programats, és a dir, s'operaran el 83% dels trajectes. La companyia espera poder operar el 90% la resta de dies de protesta, que s'allargarà tres mesos.