Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
David Font Martí Carnicer

L'Agència Catalana de Turisme insisteix en repartir els visitants al llarg de l'any i del país

La nova aposta són rutes per descobrir Catalunya en deu dies | Es fa incís en la necessitat de col·laborar amb el sector privat

David Font Martí Carnicer
David Font, director de l'ACT i Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme, durant la presentació | Jordi Olària Gras

 

Catalunya està dissenyant una estratègia turística per a tot el país. Des de la Generalitat, l'Agència Catalana de Turisme l'està explicant regió per regió per aconseguir, per una banda, la complicitat de les administracions territorials, principalment les diputacions. Per altra banda, però, també vol que se sumi a la proposta el sector privat, i és que consideren que cal treballar de manera conjunta si es vol tenir èxit.

Palau Bofarull Reus
El Palau Bofarull de Reus ha acollit la presentació | Jordi Olària Gras

 

Turisme al llarg de l'any i de la costa a l'interior

Aquest pla de màrqueting, que avui dimarts s'ha presentat al Palau Bofarull de Reus, de la Diputació de Tarragona, fa incís en diversos aspectes, dos dels quals fan referència a com es reparteixen els turistes. Es vol aconseguir desestacionalitzar el sector, és a dir, que la diferència entre l'estiu i la resta de l'any sigui menor. A més, però, també es vol reduir la diferència de visitants entre la costa i l'interior.

La manera de fer-ho, s'explica des de l'Agència, és generar valor afegit. David Font, director de l'ACT, afirma que la col·laboració amb el sector privat és necessària perquè aquest ho vegi «com una oportunitat per generar més valor afegit en el seu dia a dia, que vol dir oferir productes diferenciats i enfocats a aquesta voluntat de generar aquest turisme al llarg de tot l'any i per tot el territori».

Comarques com el Priorat han de guanyar protagonisme en l'estratègia turística | TarragonaDigital

 

El Grand Tour Catalunya, l'aposta principal

Un dels pals de paller d'aquesta estratègia turística passa pel Grand Tour Catalunya. David Font explica que consisteix en «establir entre dues i tres rutes per tot el país que permetin, a un ciutadà que arriba a la nostra destinació, agafar un vehicle de lloguer i recórrer Catalunya amb l'oportunitat de fer un tastet de cadascuna de les diferents coses que podem oferir arreu del país».

Per fer-ho, repeteix, «és imprescindible la col·laboració amb el territori, perquè ens ha de permetre identificar aquells elements que puguin ser visitables de major valor afegit, i segon del sector privat, que també ha d'aportar el seu punt de vista i la seva manera de fer per fer-ho possible». En aquest cas, es volen buscar complicitats amb el sector del lloguer de vehicles, però també dels allotjaments, la restauració i les guies turístiques.

Diversos turistes al carrer Saragossa de Salou, en una imatge d'arxiu
Diversos turistes al carrer Saragossa de Salou, en una imatge d'arxiu | ACN

 

El pes de la Costa Daurada i l'interior tarragoní

L'objectiu final és que el visitant «arribi a Catalunya, conegui el país en deu dies i ens pugui fer d'altaveu cap als seus amics i coneguts en els mercats d'origen perquè repeteixin l'experiència». Pel que fa al paper que hi pot jugar l'àrea metropolitana de Tarragona, des de la Generalitat es considera ampli i no inclou només la costa. «La Costa Daurada té elements que són patrimoni mundial de la humanitat, té gastronomia, té modernisme, té vi, té natura, té establiments on es poden fer activitats esportives...».

Des del punt de vista territorial, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, aclareix que «l'important per nosaltres és l'equilibri entre aquests diferents factors i ser capaç de crear un valor afegit addicional amb l'aposta per la qualitat, que és l'aposta important de futur». Amb aquesta estratègia turística compartida es vol allargar les estades dels visitants, així com la despesa que fan en sectors com el transport, la restauració o l'allotjament, però també altres àmbits econòmics que es poden potenciar.