Tot preparat pel 'Let's Clean Up Europe!', la inicitiva europea pel foment de la neteja

Ja hi ha registrades 183 accions de neteja a l'agenda d'activitats del web de l'Agència de Residus de Catalunya

'Let's Clean Up Europe!' 2018
L'any passat a Europa es van promoure 16.840 accions de neteja durant la campanya que es va celebrar al maig | ARC

Després de sis edicions, l'Agència de Residus de Catalunya torna a obrir la iniciativa europea de foment de la neteja dels espais naturals que va nèixer al 2014: 'Let's Clean Up Europe!' La campanya va quedar ajornada per la pandèmia de la Covid-19, però ja tenim nova data de celebració: del 18 al 20 de setembre.

'Let's Clean Up Europe!' és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, entre d'altres.

L'objectiu és organitzar accions per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres.

Durant una setmana i arreu d'Europa, es fomentaran accions sostenibles per reduir els residus i es faran públiques les tasques dutes a terme mitjançant exemples concrets de reducció de residus. Tot això amb la finalitat de canviar el comportament quotidià dels europeus en àmbits com el consum o la producció.

L'ARC coordinarà les diferents accions que es programin, promogudes per administracions públiques, associacions del tercer sector ambiental, centres excursionistes, escoles i instituts, associacions, ONG i la ciutadania en general.

Els residus són, en realitat, recursos

Les diverses accions de la campanya pretenen donar resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar l'hàbitat i el paisatge.

'Let's Clean Up Europe!' 2018
L'objectiu és demostrar que aquests residus són, en realitat, recursos. | ARC

El paper, el vidre, els metalls i el plàstic, si es recullen separadament, poden reciclar-se. A més, d'aquesta manera es redueixen els efectes sobre el medi ambient, es creen oportunitats econòmiques i llocs de treball, i es contribueix a impulsar Europa cap a una economia més circular.

Al 2017 amb aquesta acció es van recollir 75,6 tones de residus, i a l'any seguent, al 2018, es van recollir 70,5 tones. L'any passat Catalunya encara va millorar aquesta xifra, ja que va contribuir amb 309 accions de neteja en 37 comarques on es van recollir 86 tones deresidus. En total hi van participar més de 20.500 persones voluntàries.

Una agenda plena d'activitats de neteja

Ja pots unir-te a la iniciativa 'Let's Clean Up Europe' i participa en les accions de neteja que hi trobaràs a l'agenda. Només cal entrar al calendari d'activitats, triar l'activitat que t'agradi més i veure quin es el procès que indica sobre com s'ha de fer la inscripció.


Comentaris

envia el comentari