Muntatge de l'Agència Tributària i un bitllet de 200 euros

L'Agència Tributària recorda les multes per pagar massa en efectiu el 2024

Hisenda no permetrà pagar més de 1.000 euros en metàl·lic, ni fer transferències bancàries de més de 10.000 euros

A més de la targeta bancària, hi ha altres possibilitats per no haver de disposar de diners en efectiu. Les apps bancàries i la telefonia mòbil han permès que puguem transferir diners amb un sol clic.

Són molts els que es beneficien d'aquests avenços i fan transferències a través de les apps bancàries, mitjançant Bizum o PayPal. És un mètode ràpid, senzill i molt més còmode que el mètode tradicional. Tot i que sempre hi ha qui prefereix pagar en efectiu, per la desconfiança que genera l'ús d'Internet. 

El límit per a efectuar operacions amb efectiu

La Llei 11/2021, de 9 de juliol, estableix un límit per als pagaments en efectiu. L'incompliment d'aquesta normativa podria multar els usuaris de pagaments en metàl·lic si la quantitat arriba als 1.000 euros. Fa dos anys aquesta quantia es fixava en 2.500 euros. També les transferències bancàries tindran un límit: 10.000 euros.

I cada vegada són més restrictives les mesures imposades pels organismes estatals per tal de prevenir i combatre el frau fiscal. Hisenda ja ha enviat un avís a aquelles persones que facin massa pagaments en efectiu.

A més, la pàgina web de l'Agència disposa d'un formulari per a denúncies de pagament en efectiu. Aquelles persones que vulguin interposar denúncia ho poden fer des de la pàgina web de l'Agència i bé poden presenciar-se a les mateixes oficines.

Quants diners hauré de pagar si incompleixo la llei?

En cas de cometre aquest tipus d'infracció, l'Agència Tributària alerta que les dues parts han de respondre a la sanció imposada. Si es realitzen accions dineràries que incompleixen aquesta quantitat, es considera una “infracció administrativa greu”.

Hisenda podrà sancionar l'emissor dels pagaments, el receptor o tots dos si s'efectuen pagaments en efectiu que incompleixen la llei. Per això si pagues en metàl·lic més de 1.000 euros, o fas operacions per transferència de més de 10.000 euros podria caure't una multa de 500 a 2.500 euros.