Conjunt de persones amb mascareta

L'onada de grip perd força a Catalunya, però avisen d'un possible segon pic

El nombre de contagiats baixa per segona vegada consecutiva en dues setmanes, encara que es manté l'alerta pel nombre de menors contagiats

Els contagis per grip baixen a Catalunya per segona setmana consecutiva. També baixa el nombre d'afectats per altres patologies respiratòries, com ara el coronavirus o la bronquiolitis.

El nombre de persones contagiades per grip va anar creixent de manera imminent des de l'última setmana de desembre, fins a assolir els 15.284 diagnosticats la primera setmana de gener.

Aquesta setmana s'han diagnosticat 11.374 afectats per aquesta patologia, 3.937 persones menys que la primera setmana de gener quan es va assolir el pic. Es tracta de la millor marca registrada, després que la setmana passada hi hagués també un lleuger descens.

Els contagis augmenten en menors de 14 anys

Tot i que és cert que els contagis s'han reduït considerablement, aquestes dades no són aplicables a menors de 14 anys. Per això des del Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions Respiratòries (SIVIC) alerten d'un possible segon pic, com ja va passar l'any passat.

En el cas de nens de 0 a 4 anys, hi ha hagut 216 contagiats més que la setmana passada. I en el cas de menors de 5 a 14 anys, el nombre ha pujat a 451 afectats més que la segona setmana de gener.

Descendeixen els casos de coronavirus

També baixa de manera radical el nombre d'infectats per COVID. Aquesta setmana s'han identificat 2.937 casos de SARS-CoV-2, 1344 casos menys que la setmana passada. Tot i això, 537 persones continuen ingressades als hospitals i 19 romanen a l'UCI.

Els casos per bronquiolitis també registren números a la baixa. Tot i un increment del nombre d'atesos a urgències, el nombre d'ingressats per aquesta patologia és d'un 3% menys.

Del 15 al 21 de gener s'han registrat 65.556 atencions hospitalàries amb un percentatge d'ingrés de l'11,2%. El nombre d'atencions a urgències va augmentar un 4% respecte de la setmana anterior, encara que el nombre d'ingressats disminueix un 1%.

Tot i que el nombre d'assistències per bronquiolitis no varia respecte de l'any anterior, el percentatge d'ingressos ha estat més gran. Es van diagnosticar 65.731 casos, amb un 12,1% d'ingressos respecte als 65.556 d'aquest any.

Als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP), aquesta setmana s'han atès 27.765 persones amb aquests símptomes. Aquesta xifra suposa un descens respecte del mateix mes de l'any anterior, amb un 2% menys de contagiats.