Imatge de la platja de la Barceloneta, el passat 17 de gener, amb diversos grups de persones sense respectar les mesures anti-Covid

Aglomeracions de cap de setmana a les platges de Barcelona

També es va omplir de gom a gom el parc de Collserola, on dissabte es va restringir l'accés per la massiva afluència de vehicles

El bon temps que ha viscut Barcelona aquest cap de setmana, després del pas de la borrasca Hortènsia, sumat al confinament municipal vigent, ha portat milers de barcelonins a buscar el gaudi a les platges de la capital catalana, com la Barceloneta o el Bogatell. Així, dissabte i diumenge, aquests espais de la ciutat comtal s'han omplert de gom a gom, provocant algunes polèmiques escenes, amb diversos grups sense mantenir distància de seguretat ni fer servir mascareta.

Al confinament municipal, se suma les restriccions horàries en l'obertura de bars i restaurants, que només poden obrir entre dos quarts de vuit i dos quarts d'onze del matí i entre la una del migdia i dos quarts de quatre de la tarda. És per això, que molts barcelonins i barcelonines han aprofitat el litoral de la capital catalana com a lloc de reunió amb familiars i amics.

El cas d'aquest dissabte i diumenge ja es va viure el cap de setmana del 16 i el 17 de gener, quan les platges de la ciutat comtal es van convertir en punt de trobada, oferint imatges d'aglomeracions.

El parc de Collserola s'omple de gom a gom

Les platges no han estat els únics espais de Barcelona que s'han omplert durant el cap de setmana per fer esport o passar temps d'oci. És el cas de la serra de Collserola, on l'afluència durant el dissabte i el diumenge ha estat massiva. Precisament, la Guàrdia Urbana de Barcelona, encarregada d'evitar les aglomeracions, va tancar l'accés dissabte des de Vallvidrera i Vista Rica per la gran afluència de vehicles i de ciclistes.

Alguns dels usuaris explicaven aquest diumenge a TV3 que des que es va decretar el confinament municipal, l'afluència de persones, siguin ciclistes, corredors o passejants, s'han incrementat. «No es pot venir», assegurava una jove ciclista.

Ada Colau demana que el confinament sigui metropolità

Aquestes aglomeracions a Barcelona van portar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a demanar que el confinament sigui metropolità. En declaracions a TV3, Colau va expressar fa dies la seva preocupació perquè l'alta densitat de població fa que s'ajuntin moltes persones en determinats llocs els caps de setmana, com Collserola o la Barceloneta, a conseqüència del confinament municipal.

En aquest sentit, Colau va afirmar que «no es pot tractar igual Barcelona que un petit municipi del Pirineu», afegint que aquests municipis també tenen les seves realitats i per això creu que caldria tenir en compte «que tot el territori no és igual».