Moltes de les agressions sexuals a Barcelona es produeixen al transport públic

L'Ajuntament de Barcelona impulsa una campanya dins de l'existent 'Viatja amb Karma' del 2017 per visibilitzar la violència masclista

Des de Barcelona denuncien que 1 de cada 5 casos d'agessions sexuals a l'espai públic passen al metro o a l'autobús | TMB

Per primera vegada, l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat una campanya que busca visibilitat i sensibilitzar la ciutadania de la violència masclista al transport públic. La iniciativa serà present al transport metropolità en format vídeo a través del sistema MouTV i també es faran falques publicitàries a la ràdio.

La iniciativa ha sorgit arran de la primera enquesta de Violència Masclista impulsada per la regidoria de Feminisme i LGTBI, que determina que el 21,6% de les dones que han estat assetjades sexualment a l’espai públic han estat víctimes al metro o a l’autobús.

Segons les dades recollides en més de 4.000 entrevistes a dones de 16 anys o més de la ciutat, el 6,8% de les dones han patit assetjament en l’àmbit social, el 19% en espais d’oci nocturn i el 17% en espais públics. Segons la regidora de Feminisme i LGTBI, Laura Pérez, aquestes dades són «preocupants» i per aquest motiu s’ha posat en marxa la campanya, que porta per lema «volem viatjar tranquil·les».

Les novetats s'afegiran a la campanya ‘Viatja amb Karma’ | TMB

 

Les novetats s’incorporaran a la campanya 'Viatja amb Karma'

La regidora de Mobilitat Mercedes Vidal, ha  explicat aquest divendres que aquestes novetats s’incorporaran dins de la campanya 'Viatja amb Karma', que crida a aturar mals comportaments que atempten contra el civisme i la convivència. La Karma, el personatge protagonista de la campanya, difon un missatge de rebuig a actituds masclistes com el «manspreading», els tocaments i l’assetjament verbal dins del transport públic.

Vidal ha destacat que «és necessària la implicació de tothom des de tots els punts i serveis municipals per erradicar la violència masclista, identificar-la i denunciar-la». «L'enquesta va proporcionar dades molt valuoses que serviran per enfocar les polítiques públiques futures de prevenció i sensibilització de la violència masclista», ha afegit Pérez.

La campanya serveix per sensibilitzar però encara és necessari un protocol d'actuació concret | TMB

 

Un protocol d’actuació pendent

Pérez ha aclarit que aquesta campanya «és només de sensibilització» i que nova acompanyada, «encara», d’un protocol d’actuació concret en cas que la víctima denunciï una agressió al transport públic. Segons la regidora, la iniciativa que presenta l’Ajuntament és «el primer pas» i que ha de servir per crear consciència i fer veure que les institucions també rebutgen el masclisme en aquests espais.

«L’objectiu és millorar les dades que tenim», ha dit Pérez, que també ha puntualitzat  que el govern municipal té l'obligació d'oferir eines de resposta, siguin en format de protocols o telèfons d'assistència, però que «és un treball en profunditat que encara està pendent». Ambdues regidores han volgut recordar que davant de qualsevol mena d’agressió, la víctima es pot dirigir al servei de seguretat del metro o al conductor d’autobús.


Comentaris

envia el comentari