Uns encaputxats que treien llaços grocs i estelades agredeixen diversos veïns de Valls

Els fets es van produir el passat 6 de novembre a la zona coneguda com a Grup Albada

Diversos veïns de Valls han denunciat als Mossos d’Esquadra agressions per part d’un «escamot» de persones que retirava símbols independentistes de la via pública  i de propietats privades de la ciutat el passat dimarts 6 de novembre a la matinada. Els fets es van produir a la zona dels habitatges coneguda com a Grup Albada .

 

Cops al cap, a les costelles i a les cames

Segons ha explicat el director de l’Oficina dels Drets Civils i Polítics (ODCP)  Adam Majó, que aquesta tarda s’ha reunit amb alguns dels afectats a Tarragona, una desena de persones encaputxades van començar a treure llaços grocs i estelades, i els veïns van sortir al carrer per demanar-los que se n'anessin. El mateix grup va posicionar una escala en un balcó per tal d’arrencar un símbol independentista. Segons han explicat els denunciants en aquesta trobada, diversos individus van agredir alguns veïns i després van marxar del lloc en un parell de vehicles. Majó ha assenyalat que un veí va rebre forts cops al cap, a les costelles i a les cames; que a un altre el van colpejar al cap; que a un van intentar atropellar-lo i que a un quart van trencar-li les ulleres.

 

Albert Batet: «Valls és un exemple de civisme i de llibertat d’expressió»

Arran dels incidents, l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha recalcat, aquesta tarda, que la capital de l’Alt Camp és «un exemple de civisme i de llibertat d’expressió», i al mateix temps ha aprofitat per condemnar els fets. Ha afegit que «davant d’aquestes provocacions» a Valls es faci un tortosa, ja que, segons el batlle «forma part del nostre tarannà com a ciutat».

Referint-se a la visita que demà fa el portaveu parlamentari de Ciutadans a Valls, Carlos Carrizosa, Batet l'ha instat a què aprofiti el viatge al quilòmetre 0 del món casteller «per demanar disculpes i perdó per l’ofensa que va fer als castellers de Catalunya».