Imatge d'un home caminant sota la pluja.

Més aiguats per aquest dimarts a gran part de Catalunya: avís de pluges a 35 comarques

Ruixats a bona part del territori, augment de les temperatures i bancs de boira per aquest dimarts, 13 de desembre

Després d'un dilluns passat per aigua, arriba un nou front de núvols que deixarà precipitacions a un total de 35 comarques catalanes. Així i tot, no arribaran fins passat el migdia. La nuvolositat augmentarà progressivament des de les Terres de l'Ebre fins a les comarques de Girona estenent-se per tot el territori.

Les ratxes de vent suau i de component est i sud afavorirà l'expansió dels núvols a tot el territori català. El cel quedarà molt ennuvolat o cobert en general amb núvols més compactes a Barcelona, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i les comarques de Lleida. A banda, i fins al migdia, hi haurà bancs de boira intensos a l'interior de Catalunya.

Precipitacions a més de trenta comarques

A partir de migdia s'iniciaran les pluges a les comarques ebrenques que s'anirà estenent gradualment per tot el territori. No serà fins al vespre que arribaran les precipitacions a la zona central del territori, província de Lleida i Barcelona.

Al final del dia els ruixats cauran a les comarques de Girona i els Pirineus. En general les pluges seran de caràcter feble o localment moderades i acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants.

Imatge del temps a la tarda del 13 de desembre
Imatge del temps a la tarda del 13 de desembre | Meteocat

Concretament, s'esperen precipitacions a la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, el Gironès, el Baix Empordà, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Moianès, el Bages, la Segarra, la Noguera, l'Anoia, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Urgell, les Garrigues, el Pla d'Urgell, el Segrià, el Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

Augment de les temperatures

Deixarem enrere les temperatures hivernals d'aquests dies i les mínimes se situaran per damunt dels zero graus a tota Catalunya. Aquest fet farà que la cota de neu pugi dels 2.200 als 2.400 metres. Pel que fa a les temperatures màximes augmentaran entre moderadament i acusadament situant-se entre els dotze i catorze graus a Barcelona i Terres de l'Ebre.

La visibilitat serà bona en gran part del territori excepte a la zona central. La presència de bancs de boira dificultarà la visió, cal anar amb compte, ja que podrien persistir tota la jornada a les comarques de Ponent. En general, a zones elevades de muntanya i alta muntanya la visibilitat serà entre regular i dolenta.