Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020

Aïllats 30 nens i 4 monitors d'un casal d'estiu de Ripoll per un positiu per Covid-19 en l'entorn d'un infant

La capital de Ripollès ha registrat 13 nous casos des del passat 10 de juliol

L'Ajuntament de Ripoll ha decidit aïllar preventivament 30 infants i 4 monitors del Casal de lleure de l'Estiu Actiu que s'organitza des del consistori. La decisió ha pres aquest mateix dijous després que s'hagi rebut la notificació d'un positiu per la Covid-19 en l'entorn proper d'un dels infants del grup de 3r i 4t de primària del casal.

Com a mesura de prevenció l'Ajuntament de Ripoll ha informat les famílies i, seguint el protocol establert, la trentena de nens i nenes, així com els monitors del seu grup de convivència, han estat confinats a casa fins a conèixer els resultats de les proves PCR d'aquest infant. El consistori ha explicat que anirà informant a mesura que disposi de més dades, alhora que ha instat la ciutadania a no abaixar la guàrdia i seguir «meticulosament» totes les mesures de seguretat establertes: ús de mascareta, higiene de mans i distanciament social.

En les dues darreres setmanes, el municipi de Ripoll ha patit un important increment de casos positius per coronavirus. Des del passat 10 de juliol s'han diagnosticat 13 nous infectats, una xifra que ha fet augmentar el total fins als 92 casos de la Covid-19 des que es va iniciar la pandèmia.

Altres casos arreu de Catalunya

El de Ripoll no és l'únic cas de casal d'estiu afectat pel coronavirus. En aquest sentit, s'han produït incidències a Cassà de la Selva, Tarragona, Reus, Tàrrega o Sant Cugat, entre altres. En alguns casos han estat casos positius entre els participants o els monitors, mentre que en altres s'han pres mesures preventives pel contacte amb algun cas positiu.

En aquest estiu atípic, els casals han mantingut la xifra de l'any passat, mentre que les colònies que s'organitzen arreu de Catalunya han patit una caiguda d'entre el 20% i el 30%. En aquest sentit, en un context marcat per la pandèmia, les famílies han apostat per activitats de lleure més a prop de casa.