Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Transeünts amb mascareta passegen per un carrer de Madrid

Aïllats 10 nens d'un casal a l'Empordà després d'un positiu per Covid-19

Els responsables han fet les proves PCR a la resta d'infants
Transeünts amb mascareta passegen per un carrer de Madrid
Aïllats 10 nens d'un casal a l'Empordà després d'un positiu per Covid-19 | Europa Press

Un dels infants del casal d'estiu de Verges, al Baix Empordà, ha donat positiu per coronavirus, tot i no tenir-ne símptomes. Això ha obligat a aïllar tot el grup que anava amb l'infant i la resta nens, una desena, s'hauran de quedar a casa durant 14 dies.

Aquest dijous, 13 d'agost, al matí un equip sanitari ha fet les proves PCR a tots els membres del grup d'entre 10 i 12 anys i també els seus monitors. Ara estan a l'espera dels resultats. De tota manera, des del casal d'estiu han avançat que si alguna de les proves surt negatiu, el grup es mantindrà aïllat de forma preventiva, ja que mentre s'han fet les proves encara podrien estar incubant la malaltia i això no es veuria reflectit en els resultats del PCR.

Des del casal d'estiu han assegurat que aquest any s'han dividit els infants en diversos grups de convivència i cada un d'ells utilitza espais diferents. Això fa que no tinguin contactes entre ells i, per tant, la resta de grups podran seguir amb normalitat el casal d'estiu. En total hi ha poc més de 40 infants que van al casal d'estiu del municipi de Verges.

Segons han explicat els responsables de l'activitat, l'infant que ha donat positiu per coronavirus feia dies que ja no venia, tot i que mai havia mostrat cap símptoma de tenir la malaltia. Una vegada han sabut que el resultat de la prova PCR ha estat positiu, han procedit a fer-la a la resta d'integrants del seu grup.

Granollers incrementa el nombre de PCR entre els veïns per resseguir les cadenes de contagi de la Covid-19

L'Ajuntament de Granollers i l'Institut Català de la Salut han incrementat aquesta setmana el nombre de proves PCR fetes a la capital del Vallès Oriental. El motiu, detalla el consistori en un comunicat, és resseguir les cadenes de contagi i descobrir persones infectades asimptomàtiques.

En aquest sentit, des de l'atenció primària estan citant veïns que han estat en contacte amb persones que han donat positiu, per tal de verificar amb un PCR si la transmissió continua viva. Les proves s'estan fent al CAP Vallès al llarg de tot el dia, inclòs dissabte i diumenge. L'Ajuntament insisteix a demanar a la ciutadania que segueixi les mesures de prevenció de la Covid-19 i ha contractat set agents cívics per garantir el seu compliment.