Un treballador amb roba adequada durant una prova PCR

Salut no descarta seguir els passos de Galícia i prohibir fumar al carrer pel coronavirus

El nou secretari Argimon s'ha mostrat «favorable» a adoptar la mesura

Salut Pública no descarta prohibir fumar al carrer com a mesura de contenció del coronavirus. El secretari, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat aquest dijous «favorable» a adoptar la mesura, seguint l'exemple de Galícia, que ho va fer ahir, i d'altres comunitats que també ho estan estudiant. 

El president de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), Carlos Jiménez, ha explicat a EFE que els experts aplaudeixen aquesta mesura instal·lada a Galícia i Canàries, i considera que és «un pas endavant a favor de la Salut Pública».  Així, afirma que ara és un «moment ideal» per adoptar aquesta decisió, perquè sens dubte «ajudarà a controlar la pandèmia».

Els riscos del tabac en relació amb el coronavirus 

Durant els últims mesos s’ha debatut molt sobre el perill del tabac a l’hora de contagiar la Covid-19. Molts experts assenyalen que el fum és capaç d’arribar més enllà de la distància de seguretat. Això significa que algú pot arribar-se a contagiar-se tot i estar, per exemple, a la taula del costat d’un bar o restaurant a més d'un metre i mig de distància.

El Ministeri de Sanitat ja va advertir el passat 2 de juliol dels nous riscos associats a l’acció de fumar o 'vapejar' vinculats amb la transmissió del coronavirus. Els moments més crítics a l’hora de contagiar són l’expulsió de gotetes que poden contenir càrrega viral i ser altament contagioses, la manipulació de la mascareta o el contacte dels dits amb la boca després de tocar els cigarrets.

Per la seva banda, el sector tabaquer espanyol –Mesa del Tabaco- argumenta que encara «no existeixen estudis científics concloents» que avalin la prohibició de fumar a terrasses, bars i carrers. Per aquesta raó, aquesta prohibició seria una gran garrotada pel sector del tabac, el qual ja s’ha vist afectat durant els últims mesos.