YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Aïllen a 16 viatgers d'un tren Barcelona-Vigo després de detectar-se un cas de Covid-19

El tren, amb capacitat per a 300 persones, anava gairebé ple

Ave
El tren, amb capacitat per a 300 persones, anava gairebé ple | ACN

Les autoritats sanitàries han decidit posar en aïllament domiciliari a 16 passatgers que van arribar el passat diumenge a Vigo (Galícia) en un tren procedent de Barcelona. Segons s'ha pogut saber, una de les viatgeres va donar positiu per Covid-19 i, tal com és habitual en aquests casos, s'ha decidit confinar a les persones que es trobaven a menor distància de la noia. 

Encara no se'ls ha fet cap PCR

Els únics contagis per coronavirus que s'estan donant a l'àrea sanitària de Vigo són casos importats, com el d'aquesta noia procedent de Barcelona. Una vegada es va detectar el cas, Renfe va entregar de manera immediata al Sistema Públic de Salut de Galícia (Sergas) un llistat amb els noms i les dades de contacte de tots els passatgers que van viatjar en el mateix tren. 

El Sergas va decidir posar en aïllament domiciliari a tots aquells qui haguessin pogut tenir un contacte més proper amb la noia. En total són 16 els passatgers que hauran d'estar aïllats, dels quals només tres són de Vigo. La resta pertanyen a diferents punts d'Espanya, i és que el tren realitza diverses parades al llarg del trajecte. 

Tal com marca el protocol en aquests casos, a aquestes 16 persones se'ls realitzarà un seguiment diari per comprovar la seva evolució i, sobretot, si desenvolupen algun dels símptomes relacionat amb el coronavirus. Seria llavors quan es procedirà a fer la prova PCR. Aquesta mena de proves no es poden fer de manera immediata, ja que el virus no té temps a desenvolupar-se i és quan es donen resultats de falsos negatius

Casos importats

Aquest no ha estat l'únic cas importat de coronavirus a Galícia, sinó que recentment també va arribar un vol a l'aeroport de Peinador procedent de Madrid amb un home positiu per Covid-19. En aquest cas, l'home es troba en observació al Complex Hospitalari Universitari de Corunya (Chuac), i 12 persones han estat aïllades. 

Dies enrere, un home de 44 anys va arribar a Vigo amb un bus també procedent de Madrid. L'home va arribar en molt mal estat, amb forts símptomes i una pneumònia en fase molt avançada. És per això que va haver de ser ingressat a la unitat de crítics de l'Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo. Segons fonts sanitàries, segueix en estat greu


Comentaris

envia el comentari