Aïllen una cinquantena de joves a l'Empordà per possible coronavirus

Un dels participants d'un 'botellón' al Port de la Selva ha reconegut ser contacte estret d'un cas positiu

Un treballador amb roba adequada durant una prova PCR
Una cinquantena de joves es troben aïllats per possible contagi de coronavirus | Europa Press

Una cinquantena de joves estan en aïllament preventiu a Port de la Selva, a la comarca de l'Alt Empordà, des d'aquest dilluns a la tarda després que hi hagi un possible cas de coronavirus. Tots ells van participar en un 'botellón' aquest cap de setmana al municipi i aquest dilluns un d'ells ha comunicat que havia estat contacte estret d'un cas positiu.

Les autoritats han aconseguit contactar totes les famílies dels possibles contagiats

Ara està a l'espera dels resultats de la PCR, però mentrestant ja ha comunicat el seu aïllament. En paral·lel, des de l'Ajuntament i la Policia Local del municipi han localitzat a totes les famílies dels joves que hi havien participat, ja que aquest cap de setmana els agents locals van fer una campanya per detectar les festes de joves a les platges i van aconseguir un llistat amb tots els assistents.


Aquest llistat ha permès que ara, després que un d'ells comuniqués que havia estat en contacte estret amb un cas positiu de coronavirus, el consistori i els agents policials poguessin localitzar a totes les famílies. Aquest dilluns el jove hauria anunciat que estava a l'espera dels resultats d'una prova PCR per saber si té el virus o no.Aquest dilluns a la tarda, l'Ajuntament ja havia contactat amb la cinquantena de persones que hi havia en el 'botellón' on va participar el jove i els comuniquessin que havien de començar un aïllament preventiu a l'espera dels resultats.
 

L'Ajuntament valora l'actuació «ràpida» però lamenta les festes il·legals a les platges

El regidor de Seguretat de Port de la Selva, Roger Pinart, ha destacat la «ràpida actuació» del cos local i del consistori per contactar amb totes les famílies. A més, també ha afirmat que les famílies han mostrat «comprensió» amb la notícia i han avisat que mantindran els joves en aïllament.La campanya de la Policia Local s'ha fet aquest cap de setmana, després de diverses «campanyes informatives» que s'havien fet al llarg de tot l'estiu per part de la Policia Local, Pinart, però, ha lamentat que «el comportament començava a ser impresentable» i per això van optar per «sancionar» als que fessin festes a les platges.


Comentaris

envia el comentari