Un turista que va estar a Espanya, primer pacient reinfectat de Covid-19 al món

L'home va patir la primera infecció el passat mes d'abril

Una sanitaria amb la vestimenta especial per atendre casos de coronavirus
Es tractaria de la primera persona reinfectada de Covid-19 al món | cedida

La primera persona al món que s'ha reinfectat de Covid-19 és un home de 33 anys de Hong Kong, segons han informat un equip d'investigadors de la Universitat de Hong Kong. El pacient ja s'havia infectat el passat mes d'abril però es va recuperar i li van donar l'alta.

Ara, quatre mesos més tard, l'home s'hauria infectat novament i ha donat positiu per coronavirus després d'haver tornat d'un viatge a Espanya, ha informat la televisió pública local RTHK. L'home va tenir símptomes molt lleus en la seva primera infecció i aquesta nova infecció ha estat completament asimptomàtica. 

Les autoritats sanitàries de la ciutat van contemplar en un primer moment la possibilitat que l'home es tractés d'un «portador persistent» del coronavirus i que per tant hagués mantingut el virus en el seu organisme des del primer contagi.

Finalment, els investigadors de la Universitat de Hong Kong han negat aquesta possibilitat després de comprovar que les seqüències genètiques de les soques de virus que va contraure a l'abril i les d'ara són «clarament diferents».

Dubtes sobre la durada de la immunitat

El cas de reinfecció d'aquest home seria la mostra que, almenys en alguns casos, és possible que la immunitat que s'ha generat després d'haver estat en contacte amb el virus i haver-lo superat, no impediria patir noves infeccions posteriorment.

En els estudis realitzats fins al moment es podia observar com gairebé tots els milers d'infectats havien generat una resposta immune al coronavirus tot i que en tractar-se d'un virus molt recent, es desconeix la duració exacta d'aquesta resposta immune, és a dir, si aquesta és permanent. Tampoc se sap si impedeix que es puguin produir infeccions posteriors, un cop superada la malaltia, o si es traduirà en una malaltia amb símptomes més lleus en cas de produir-se una nova infecció.

Davant d'aquest primer cas confirmat, els investigadors esperen que es faci públic el treball científic realitzat pel grup d'experts de la Universitat de Hong Kong per tenir més informació al respecte. No obstant això, i segons recull 'El País', el cap d'Immunologia del Clínic de Barcelona, Manel Juan, afirma que aquest cas seria «l'excepció que confirma la regla».


Comentaris

envia el comentari