Els sindicats educatius alerten d'un probable «esclat» de contagis amb la tornada a l'escola

USOC critica la «manca de diàleg» del departament d'Educació en la planificació del nou curs

Renglera de bates al penjador d'una escola i cadires sobre les taules
USOC avisa que l'obertura de les escoles pot implicar un «esclat» de contagis   | ACN

La federació d'Ensenyament del sindicat USOC avisa que les dades sobre els contagis de Covid-19fan pensar que obrir els centres educatius pot significar un «esclat» i lamenta que el Govern faci una planificació basant-se en «premisses equivocades», com el fet que l'alumnat no contagia o que mantenir grups estables, sense cap altra mesura addicional, és segur.

El sindicat denuncia la «mansa de diàleg» del departament d'Educació

Des del sindicat asseguren que «és necessari baixar les ràtios, indiscutiblement», així com incrementar les mesures de protecció de professors, personal i alumnes. En un comunicat emès aquest dilluns, el sindicat acusa el Departament d'Educació de «manca de diàleg» amb els sindicats en la planificació del nou curs.

Sobre la compareixença d'aquest mateix dilluns del president Quim Torra pel que fa a l'anomenada 'operació setembre', USOC celebra que hi hagi «nous plantejaments» sobre l'ús de mascaretes a les aules i la voluntat de reduir ràtios a primària, però critiquen manca de concreció pel que fa a secundària. «No podem oblidar que l'ESO és l'etapa educativa amb unes ràtios més elevades, superior a 30 en molts casos».

Quim Torra anuncia 500.000 tests a les escoles

Recordem que aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que convocarà per a demà un Consell Executiu extraordinari per presentar el pla treballat pels departaments de Salut i Educació, ja aprovat pel Procicat. La ràtio baixarà a un màxim de 20 alumnes a la primària, i a la secundària i les universitats hi haurà grups «més reduïts que habitualment».A més, es faran mig milió de proves PCR a escoles i instituts entre el 15 de setembre i el 15 de novembre en un «cribratge poblacional» per ajudar a completar la informació sobre els contagis. La mascareta serà obligatòria per als majors de 12 anys. Per altra banda, el conseller de Territori, Damià Calvet, presentarà al Consell Executiu ordinari convocat per dijous el pla de Transport.Les mesures de moment, s'aplicaran els pròxims 15 dies, a l'espera de com evoluciona la pandèmia. «Hem de ser capaços d'aplanar la corba les pròximes setmanes», ha insistit Torra que, en aquesta línia, ha alertat que les manifestacions ara «no serien possibles» -quan falten tres setmanes per les mobilitzacions previstes per la Diada de l'Onze de Setembre. La consellera Vergés ha afegit que els bars podran obrir només la meitat de l'aforament tant a l'interior com a l'exterior.


Comentaris

envia el comentari