Oriol Mitjà critica la gestió de la pandèmia: «Hem sonat com una orquestra desafinada»

L'epidemiòleg ha donat el seu punt de vista a través d'un fil de Twitter

L'epidemiòleg Oriol MItjà amb mascareta davant de la seu d'Eurecat
Oriol Mitjà ha criticat la gestió de la pandèmia a través de les xarxes socials | Cedida

L'epidemiòleg català, Oriol Mitjà, ha utilitzat, novament, les xarxes socials per a criticar la gestió que s'està fent de la gestió de la pandèmia del coronavirus i ho ha fet a través d'un fil de Twitter acompanyat d'una fotografia seva després de ser operat d'una fractura al braç que ha aprofitat per comparar el treball en equip que es necessita per afrontar la gestió del virus.

En el fil, MItjà comença reclamant que es necessita un comitè de la Covid-19 que treballi igual que per «operar una fractura», és a dir, amb el «treball en equip de múltiples especialistes». En aquest sentit, ha assenyalat que haurien de ser «especialistes de diferents camps que col·laborin lliures de la interferència política i mediàtica».

«Hem sonat com una orquestra desafinada»

Segons ha assenyalat, tot i «tenir la vocació i el coneixement», «l'ego ha desbancat el companyerisme i la prudència per reconèixer qui és l'especialista en cada disciplina». Un fet que l'epidemiòleg considera que ha estat la raó que «fins ara hem sonat com una orquestra desafinada».

Així doncs. Mitjà ha enumerat els diversos especialistes que considera necessari que estiguin implicats en la gestió de l'epidèmia per poder oferir una «resposta coordinada i que cadascú pugui aportar el millor de la seva àrea de coneixement».

Entre aquests hi destaca la figura del modelador per «crear simulacions per predir escenaris», la del «preventivista per aplicar activitats de prevenció», un «microbiòleg per diagnosticar en el laboratori» i «l'infectòleg per cuidar el pacient hospitalitzat». Finalment, ha assenyalat que aquest són només alguns dels especialistes que haurien de formar part del comitè de la Covid-19.

Es prohibeixen les reunions de més de 10 persones a Catalunya

La situació que viu Catalunya, en aquests moments, amb la pandèmia del coronavirus és complicada i és per això que aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut en roda de premsa per anunciar una sèrie de mesures amb l'objectiu d'aplanar la corba de contagis a Catalunya.

Torra ha demanat disminuir la interacció social i moure's només amb les persones amb qui tenim sempre un contacte directe, ja que el 70% dels contagis es produeixen per relacions socials, ha recordat el president. És per això que el Govern ha prohibit les relacions socials de més de 10 persones a tot Catalunya. A més, ha demanat evitar els viatges innecessaris.


Comentaris

envia el comentari