El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament

El Govern prohibeix les reunions de més de 10 persones a Catalunya

Torra fa una crida «a tot el país de baixar l'activitat i de reduir la interacció social» i fa un ultimàtum: «Tenim 3 setmanes. Cap distracció i màxima concentració» | També ha demanat evitar els viatges innecessaris

El Govern prohibeix les relacions socials de més de 10 persones a tot Catalunya. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per anunciar una sèrie de mesures per a poder «aplanar la corba de contagis a Catalunya». Torra ha fet una crida a abaixar la interacció social i moure's només «amb les persones amb qui tenim sempre un contacte directe». També ha demanat evitar els viatges innecessaris. Torra ha recordat que el 70% dels contagis es produeixen per relacions socials.


Pel què fa a la tornada a les escoles, Torra ha anunciat que demà dimarts es farà un consell executiu en el qual es prendran mesures. El president, però, ha avançat que les ratios a les classes seran més reduïdes del que és habitual. A més, Torra ha avançat: «Del 15 de setembre al 15 al novembre es faran 500.000 proves PCR a les escoles i instituts de Catalunya. I les mascaretes seran obligatòries per als més grans de 12 anys». 

Vergés, d'altra banda, ha indicat que «reduirem els aforaments tant a l'interior com a l'exterior dels establiment de restauració en un 50%» i ha especificat: «S'apliquen mesures a Canovelles, Terrassa, Granollers i Les Franqueses que comporten restriccions d'aforament al 33% als establiments i en les institucions religioses». 

Tres setmanes, un compte enrere: «Cap distracció i màxima concentració»

«La segona onada és diferent. Tenim 8 menors d'edat hospitalitzats, i vull dir-los que cap edat no s'escapa d'aquest virus. Hem d'estar tots molt i molt alerta amb tots els nostres comportaments socials», ha dit Torra en una roda de premsa fixada per valorar l'auge del coronavirus a Catalunya.

«Tornem a necessitar enviar una senyal d'alerta a la societat catalana. El virus creix», ha dit mentre comentava: «Faig una crida a tot el país de baixar l'activitat i de reduir la interacció social. Hem de ser capaços de rebaixar la corba en les tres pròximes setmanes. Cap distracció i màxima concentració, és un compte enrere».