URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Dol al món de la música: Mor amb només 38 anys el músic Justin Townes Earle

La seva família ha publicat la trista notícia a través de les xarxes

El músic Justin Townes Earle en un concert
Mor amb només 38 anys el músic Justin Townes Earle | Wikimedia

El músic Justin Townes Earle, guardonat cantautor i fill de la llegenda del folk Steve Earle, ha mort amb 38 anys, segons ha comunicat la seva família per xarxes socials. El músic deixa darrere seu la seva dona i la seva filla de tres anys. De moment no s'ha fet pública la causa de la seva mort. 

«Amb tremenda tristesa els informem de la defunció del nostre fill, espòs, pare i amic Justin. Molts de vostès han confiat en la seva música i lletres al llarg dels anys i esperem que la seva música continuï guiant els seus viatges», han explicat en un post de Facebook.

Justin Townes va néixer a Nashville, a l'estat de Tennessee (Estats Units), fill d'una estrella del country-rock, Steve Earle. D'adolescent ja va deixar veure la seva passió per la música, ja que va formar part de dues bandes, The Distributors i The Swindlers. Més tard, però, va provar sort a la banda de música del seu propi pare, The Dukes, però va ser acomiadat del projecte més endavant a causa dels seus problemes amb les drogues i desavinences amb el seu pare. 

Problemes amb les drogues des de jove 

Després d'una temporada en un programa de rehabilitació, Earle va reprendre la seva carrera musical, al llarg de la qual va guanyar el premi d'artista emergent de l'associació americana de música l'any 2009, i durant el 2011 va guanyar el premi de cançó de l'any per 'Harlem River Blues'. En total, Earle va gravar vuit àlbums complets, inclòs 'The Saint Of Lost Causis' el 2019, el seu últim treball d'una carrera en solitari de tretze anys.

L'artista va parlar obertament dels seus problemes amb les drogues a diferents mitjans, com ara a una entrevista que li van fer a The Charleston City Paper, on va admetre que amb només 21 anys ja va estar a punt de morir fins en cinc ocasions per culpa de les drogues. 

Amb la seva mort, el món de la música als Estats Units, especialment el 'country-rock' on Earle es trobava tan còmode, ha patit una dura pèrdua. Les xarxes socials s'han omplert de missatges on els seus seguidors s'acomiaden d'ell i altres companys de professió li desitgen els millors desitjos a ell i a la seva família. 


Comentaris

envia el comentari