Dos vehicles dels Mossos i un cotxe vermell durant un control policial

Aixequen parcialment la prohibició de circular als vehicles pesants a Catalunya

Els camions podran transitar a l'AP-7, l'AP-2, l'A-2 i la C-25, però no a la resta de la xarxa viària

La Generalitat ha anunciat aquest diumenge al migdia que permet la circulació dels camions de més de 7,5 tones a les autopistes AP-7 i AP-2 i a l'Eix Transversal i l'A-2 després de la millora de les condicions meteorològiques.

No obstant això, i a l'espera dels possibles canvis que es puguin anar produint, les restriccions es mantenen vigents la resta de la xarxa viària catalana. Només ho podran fer aquells vehicles pesats que prestin serveis essencials, com per exemple subministrament sanitari i de farmàcies, producció i distribució agroalimentària humana i per a granges, transport d'animals vius i combustibles.

La decisió es mantindrà fins demà al matí

Tal com ha informat Miquel Sàmper a una roda de premsa que ha tingut lloc aquest migdia, l’obertura parcial de les carreteres mencionades tindrà lloc fins demà a les 6h del matí. En aquest moment, i recalcant que «sempre que les condicions meteorològiques ho permetin», s’obririen totalment les vies i es tornaria a una situació de normalitat.

Per altra banda el director del Servei Meteorològic, Eliseu Vilaclara, ha destacat la millora de les condicions climatològiques a Catalunya. Vilaclara ha advertit que «encara no podem tancar l’avís d’onatge», però «el vent ha començat a afluixar» i han pogut tancar l’avís de vent. Pel que fa a la neu, ha destacat que seguirà nevant durant moltes hores i ara mateix les zones on més està nevant són el Prepirineu Occidental i Ponent i a l’interior de les demarcacions de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.