Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Buch ha presentat aquest matí a Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra

Així és Eduard Sallent, el nou major dels Mossos d'Esquadra

Segons fonts del seu entorn, Sallent «està alineat amb Quim Torra i amb Waterloo», i el consideren un home «de partit»

El cos dels Mossos d'Esquadra té un nou cap des del dia d'ahir. El seu nom és Eduard Sallent i, si bé fins ara no era un individu massa conegut en l'àmbit nacional, el cert és que la seva nova condició de major dels Mossos ha fet que aquesta circumstància canviï per complet.

Així les coses, el mitjà 'El Español' ha contactat amb la cúpula del cos policial per a poder saber més en profunditat com és el nou líder de la policia catalana i, segons apunta el mitjà citat anteriorment, Sallent «està alineat amb Quim Torra i amb Waterloo».

«És un home de partit, de l'antiga Convergència»

Segons sembla, aquest nomenament respon a una necessitat del govern de recuperar la normalitat que es va perdre quan el procés va arribar al seu punt àlgid i tot va saltar pels aires. De fet, fonts dels Mossos d'Esquadra haurien assegurat que el nou major estaria disposat a jugar-se més la cara per l'independentisme, a pesar del calvari judicial a què s'enfronta un dels seus predecessors, Josep Lluís Trapero.

«És un home de partit, de l'antiga Convergència», asseguren alguns agents, que també es mostren sorpresos pel «meteòric» ascens de Sallent, el qual tan sols comptava amb la categoria d'Intendent a finals de l'any passat.

La cúpula dels Mossos desconfia del nomenament

Evidentment, la decisió de Miquel Buch no ha estat acceptada de bon grat per tothom, i des de la cúpula dels Mossos lamenten que el conseller d'Interior hagi «fet gala novament de la seva opacitat».

Amb tot, les seves crítiques van més encaminades a la manera com s'han fet les coses que al mateix nomenament en si, ja que aquells qui el coneixen afirmen que «és molt intel·ligent i s'adapta a les noves tècniques d'investigació, probablement més que el seu predecessor».

Quatre majors en menys de dos anys

El fet és que, com fa temps que els Mossos s'encarreguen de deixar clar, «no volem la politització del cos». Per això estan una mica farts de tots els canvis que s'han produït al llarg dels últims temps, ja que, des que Trapero prengués la determinació de deixar el càrrec l'octubre de 2017, el cos ha tingut fins a tres caps diferents.

En primer lloc Ferrán López, el successor de Trapero, que era de caràcter més neutral i va jurar «lleialtat» als jutges i fiscals. Abans que es complís un any del seu mandat, va ser destituït. I després va arribar el torn de Miquel Esquius, un individu amb un perfil més moderat però que va ser molt criticat per haver permès que la BRIMO carregués contra manifestants en diverses ocasions.

Ara, doncs, caldrà esperar per veure què li ofereix el futur a Eduard Sallent, que serà des d'ara i fins a nova ordre el nou major dels Mossos d'Esquadra.  

També et pot interessar...