Miquel Buch substitueix el cap dels Mossos d'Esquadra

El càrrec l'ocuparà ara Eduard Sallent
Buch ha presentat aquest matí a Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra
Buch ha presentat aquest matí a Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

Miquel Buch ha optat per fer un altre canvi a la cúpula dels Mossos d'Esquadra. Ara, doncs, Eduard Sallent, fins ara sotscap de la Comissaria General d'Informació, prendrà el relleu de Miquel Esquius, que va arribar al càrrec fa pràcticament onze mesos, com a cap del cos.

 

Continua, doncs, la sensació d'inestabilitat en un cos que continua vivint canvis des dels efectes judicials de l'1-O i el cessament de Josep Lluís Trapero com a cap del cos dels Mossos d'Esquadra. Tot plegat arriba després de la notícia sobre la «guàrdia pretoriana de Torra», avançada per 'La Vanguardia', on s'explicava que el president de la Generalitat havia optat per canviar altra vegada la seva escorta personal. 

 

Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra
Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

Es vol tancar «una època de transició»

El canvi es fa per «tornar a la normalitat» després d'una «època de transició». «Ha estat un any pont», ha explicat Buch, que ha agraït la «professionalitat i honestedat» d'Esquius durant aquests mesos però ha dit que cal «un nou impuls». El nou comissari en cap ha dit que se li ha encarregat elaborar un pla estratègic pels propers anys i treure el cos del debat partidista, entre altres prioritats. Esquius havia agafat el relleu de Ferran López, que va ser l'encarregat de dirigir el cos durant l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, després que el major Josep Lluís Trapero fos cessat a finals d'octubre del 2017.

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que fa un any es van plantejar «una època pont» després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, per «tornar a la normalitat» després d'un «període de grans dificultats». Pel que fa al nou comissari en cap, Buch ha valorat especialment la «capacitat i tarannà negociador i la seva experiència».

 

Del currículum del nou cap dels Mossos d'Esquadra, Eugeni Sallent, Buch ha destacat que «porta 22 anys al cos, ha demostrat abastament la seva capacitat de direcció de diverses unitats del cos, ha exercit com a cap de la Comissaria general d'informació i ha format part com expert en missions internacionals en matèria de seguretat, sota la direcció de l'ONU i el Consell d'Europa». 

 

Crear un «pla estratègic» que «fixi» el posicionament institucional del cos

El nou responsable de la policia de Catalunya ha rebut l'encàrrec d'avaluar els serveis del cos i l'actualització dels processos de direcció, de treball, i de la prestació de servei del cos. També se li ha demanat l'establiment d'un «full de ruta» a través d'un «pla estratègic» que «fixi» el posicionament institucional del cos, amb els objectius i les prioritats. 

  

  

treure el cos de Mossos d'Esquadra del debat partidistales polítiques d'igualtat dins el cos

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari