Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb oficina del SEPE i cercle vermell amb mans sostenint bitllets d'euro

L'ajuda de gairebé 500 € del SEPE que molts aturats poden cobrar indefinidament

Pren nota dels requisits a complir per accedir a l'ajuda per a aquells que han perdut la feina de manera involuntària

En aquests temps que corren, moltes famílies pateixen de valent per arribar a final de mes, ja que dins d'aquestes hi ha alguna o diverses persones buscant feina desesperadament . Per sort, el Servei Públic d'Ocupació Estatal atorga diverses ajudes i subsidis a aquestes persones que han perdut la feina i estan aturats.

El SEPE ofereix una ajuda a aquells aturats amb més de 52 anys de manera indefinida que hagin esgotat tota la prestació o subsidi per desocupació i no es poden jubilar anticipadament. Alhora, aquesta ajuda és vàlida perquè elles persones que estan en aquesta situació i no tenen rendes suficients per viure amb dignitat.

L'ajuda vital del SEPE per a aturats més grans de 52 anys

Aquest ajut es concediria fins que la persona tingui "l'edat ordinària exigible per accedir a la pensió contributiva de jubilació de la Seguretat Social", apunta el SEPE. Pel que fa a la quantia mensual, estem parlant del 80% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), que són 600 €, per la qual cosa l'ajuda assoliria els 480. Amb tot, és obligatori presentar anualment una declaració de rendes justificada .

Tot i ser una ajuda més que necessària , hi ha hagut opinions dins dels sindicats, com la de Fernando Luján (UGT), que veu insuficient la quantia de la prestació. "El nivell de prestació, el nivell quan un ha treballat, el nivell contributiu als límits màxims no arriba al salari mínim interprofessional. Per tant, nosaltres defensem que almenys hauria d'arribar al salari mínim interprofessional", exposava fa temps.

Requisits per sol·licitar l'ajut per a majors de 52 anys

Amb tot, aquests són els requisits necessaris per poder sol·licitar aquest ajut del SEPE que pot fer sortir cap endavant una família en problemes econòmics.

  • Tenir 52 anys o més la data en què es compleixin els requisits per accedir al subsidi, si bé no parlem d'una condició vital. "Si en la data en què es troben en algun d'aquests supòsits no tinguin 52 anys, però des d'aquesta data romangués inscrit o inscrita ininterrompudament com a demandant d'ocupació als serveis públics d'ocupació, podrà sol·licitar el subsidi quan compleixi aquesta edat", exposa el SEPE.
  • Igualment, no comptaran les suposades interrupcions menors de 90 dies o que corresponguin a períodes d'activitat per compte d'altri o propi
  • Estar aturat i no estar en una situació de persona treballadora fixa discontínua. A més, és obligatori inscriure's com a demandant de feina durant un mes des que expiri la seva prestació per desocupació.
  • Tampoc no podrà rebutjar ofertes d'ocupació o cursos de formació durant aquest mes. I haurà d'acreditar que compleix tots els requisits a excepció de l'edat per accedir a la jubilació. Això és haver cotitzat 15 anys i, d'aquests, dos han d'estar dins dels 15 últims.
  • Alhora, ha d'haver cotitzat per desocupació almenys sis anys en tota la vida professional. I està obligat a no disposar de rendes pròpies que sobrepassin de manera global el 75% de l'SMI.