Muntatge del cartell de prestacions del SEPE amb un caixer traient diners

Ajuda de 600 € aquest juliol: el nou subsidi que ja pots demanar aquest mes a Espanya

Descobreix tots els requisits per accedir a aquesta prestació especial

Des del Servei Estatal d'Ocupació Pública, més conegut com a SEPE per les seves sigles, ja han anunciat la nova ajuda de 600 euros que podran cobrar els aturats. Al seu portal oficial, podràs trobar tota la informació sobre això.

El govern ja ha publicat al BOE el Reial decret llei 1/2023 de 10 de gener. Hi queden recollides diverses mesures que tenen com a objectiu millorar les condicions dels artistes. Entre totes aquestes noves mesures, destaca una ajuda de 600 euros que es podrà cobrar en quatre terminis. Per fer-ho, caldrà comptar amb alguns requisits.

Qui es pot beneficiar de la nova ajuda de 600 euros

Aquesta nova ajuda de 600 euros va entrar en vigor a partir de l'1 de juliol passat. D'ella ja se'n poden beneficiar aquelles persones que desenvolupin activitats artístiques, sobretot. També ho podran fer les persones tècniques i auxiliars del sector. No obstant això, per poder accedir-hi, caldrà complir alguns requisits.

Requisits per accedir a aquesta ajuda del SEPE al juliol

En el cas que estiguis interessat a accedir a la nova ajuda de 600 euros del SEPE, has de tenir en compte la necessitat de complir dos requisits.

Muntatge de monedes d'euro amb el rètol de prestacions del SEPE
L'ajda s'orienta a les persones que desenvolupen activitats artístiques | España Diario TIPS

En primer lloc, podran obtenir-la les persones que acreditin estar en situació legal de desocupació amb 60 dies cotitzats per prestació real de serveis a l'activitat artística dins dels últims 18 mesos.

Així mateix, també podran aconseguir-la aquelles persones que acreditin 180 dies d'alta a la Seguretat Social per prestació real de serveis a l'activitat artística dins dels 6 anys anteriors a la situació legal de desocupació. En aquest cas, no s'han d'haver tingut en compte per obtenir una prestació anterior a la nova ajuda apareguda aquest mes de juliol.

Què has de tenir en compte

Ara que saps quines persones poden accedir a aquesta nova ajuda de 600 euros i quins requisits són els que cal complir per poder obtenir-la, també cal tenir clar un apunt del SEPE.

Mà dreta d'una dona amb anell, agafant diners d'una finestreta
La seva duració serà de 4 mesos i la quantitat pot variar entre el 80 i el 100% de l'IPREM | Getty Images

Des de l'organisme informen que, per accedir a aquest ajuda, les persones interessades no han de tenir dret a obtenir una prestació contributiva ordinària. No obstant això, en cas que la nova ajuda sigui superior a una que rebessin anteriorment, sí que poden substituir una per una altra per obtenir una quantitat superior.

Durada i quantitat d'aquesta ajuda del SEPE

En aquest sentit, la durada de la nova ajuda serà de quatre mesos i la quantitat del 80% de l'IPREM. No obstant això, també hi ha una excepció.  Aquesta és que la mitjana diària de les bases de cotització dels últims 60 dies de prestació real de serveis a l'activitat artística superi els 60 euros. En aquest cas, la quantitat arribarà al 100% de l'IPREM.

Amb què no és compatible aquesta ajuda

També cal tenir en compte amb què no és compatible aquesta prestació especial del SEPE. En aquest sentit, no serà compatible amb el treball per compte propi, fins i tot si la realització no implica la inclusió en algun dels règims de la Seguretat Social.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Tampoc ho serà amb el treball per compte d'altri, així com amb cap altra prestació, renda d'inclusió, renda mínima, salari social o qualsevol mena d'ajudes similars que es concedeixin per part de qualsevol administració pública. D'altra banda, la prestació de 600 euros sí que serà compatible amb la percepció de drets de propietat intel·lectual i d'imatge.

En el cas que compleixis els requisits i estiguis interessat a accedir a aquesta nova ajuda de 600 euros del SEPE, pots accedir al portal oficial de l'organisme per conèixer tota la informació.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!