Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de gent caminant pel carrer i unes mans amb bitllets

Ajuda per als joves que han perdut el seu primer treball: més de 10.000 €

Una bona oportunitat per aconseguir una important quantitat de diners si ets jove

Una gran part de la societat, que té recursos econòmics baixos o dificultat per trobar feina estable, pot rebre un suport econòmic indispensable per a la seva estabilitat financera: les subvencions o ajudes.

Les raons per les quals el govern espanyol ofereix ajudes econòmiques a diversos col·lectius són diverses. No obstant això, l'objectiu principal de totes és promoure la igualtat, protegir els drets i millorar la qualitat de vida de certs grups.

Les ajudes econòmiques busquen, entre altres aspectes, reduir la bretxa entre diferents grups socials, com ara persones aturades, famílies monoparentals o persones amb discapacitat, entre d'altres.

Les ajudes que es poden sol·licitar a Espanya

El seu sistema proporciona una xarxa de seguretat per a aquells que es troben en situacions difícils. Aquestes poden incloure prestacions per desocupació, pensions, subsidis per malaltia, entre d'altres, per garantir que les persones puguin cobrir les necessitats bàsiques i mantenir un nivell de vida digne.

Alguns dels col·lectius que se solen veure afavorits per les ajudes són els adolescents o joves que inicien la seva carrera laboral i que necessiten un impuls. De vegades, les ajudes van destinades a empreses per fomentar l'ocupació amb la contractació de determinats col·lectius, però és més complicat que siguin els mateixos joves qui rebin aquesta ajuda.

Oficines de la Seguretat Social vistes des de fora al costat d'un cartell
És una bona oportunitat si has perdut la teva feina. | Europa Press

A Espanya, cobren l'atur la majoria de persones que perden la seva feina. Com ja sabem, es tracta d'un subsidi per desocupació que et permet tenir certs ingressos fins que s'aconsegueixi un nou treball. Tanmateix, no tothom aconsegueix cobrar l'atur, ja que cal haver cotitzat un temps suficient. Sota aquesta premissa, només els joves amb una experiència laboral superior als 360 dies cotitzats cobraran l'atur.

No caldrà arribar a l'any per obtenir aquesta ajuda

La gran novetat és que ara no caldrà cotitzar aquests 360 dies per rebre aquesta subvenció atorgada pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). La quantia d'aquesta ajuda és de 480 € al mes, el 80 % de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Per això, representa una possibilitat econòmica molt interessant perquè els joves que no aconsegueixen trobar feina facin front a les seves despeses, per una durada de fins als 21 mesos.

A priori sona força bé, oi? Doncs encara no hem dit el millor. Aquesta ajuda pot tenir una quantia total de fins a 10.080 €, una gran quantitat de diners que, certament, els serien de molta utilitat. Tanmateix, no tot és tan increïble com sona, ja que aquesta xifra depèn del temps que s'hagi cotitzat a Espanya o de si tenen càrregues familiars.

Muntatge del cartell de prestacions del SEPE amb un caixer traient diners
Les càrregues familiars influiran a l'hora d'obtenir aquest subsidi. | Getty Images, SEPE

Les càrregues familiars fan referència a les responsabilitats i necessitats econòmiques que una persona té a càrrec a causa de la seva situació familiar. Generalment, aquest terme s'utilitza en el context de beneficis o deduccions fiscals relacionades amb la situació familiar d'un contribuent. L'existència de càrregues familiars pot afectar la base imposable d'una persona, ja que pot reduir la seva capacitat econòmica a causa de les necessitats i despeses associades a la cura i manutenció dels membres de la seva família.

Els requisits per obtenir aquesta ajuda

Són quatre els requisits indispensables que cal tenir per poder acollir-se a aquesta ajuda. La primera és òbvia: estar en situació legal de desocupació. La segona és haver-se inscrit com a demandant d'ocupació i haver subscrit el compromís d'activitat.

Si hi ha responsabilitats familiars, cal haver estat aturat durant un mínim de 3 mesos i, en cas que no se'n tinguin, un mínim de 6. L'últim requisit és no percebre rendes superiors al 75 % del salari mínim interprofessional (SMI), que actualment és de 810 € mensuals. Si compleixes tots aquests requisits, és el teu dia de sort, ja que pots optar a aquesta ajuda tan rellevant.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!