bitllets de 50 i 20

Les ajudes i beneficis que pots demanar el 2023 a Espanya, si tens un fill

Aquestes són les noves ajudes recollides a la Llei de Famílies

Amb l'arribada del nou any també ha arribat a l'actualització de les ajudes i els beneficis per a una gran quantitat de persones. A la pujada de les pensions, per exemple, se li uneixen els ajuts destinats a tots aquells que estiguin pensant a augmentar la família.

Tenir un fill és sempre una alegria a qualsevol casa. Tot i això, és també un fet que un nadó ve amb una gran quantitat de despeses que no totes les famílies poden enfrontar per igual.

Amb l'objectiu de fomentar la natalitat i que aquest tipus de contratemps no frenin els pares que vulguin augmentar la família, són diverses les prestacions que hi ha disponibles amb vista a aquest nou 2023.

Així és la nova Llei de Famílies

Aquest 2023 són moltes les notícies bones que han començat a arribar des del primer dia. Una ha estat l'entrada en vigor de la nova Llei de Famílies, que augmenta les ajudes per a tots aquells que volen ser pares.

Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.
La nova Llei de Famílies augmenta les ajudes pels pares | Getty Images

En aquest cas, s'ha tingut molt en compte el tema de la conciliació. Per això, s'ha revisat el permís de paternitat i maternitat, però també altres aspectes com la introducció de noves ajudes econòmiques, així com l'extensió de les que ja hi havia abans d'aquest any.

Aquestes són les ajudes i beneficis a la paternitat aquest 2023

En aquest sentit, cal posar èmfasi en tots els ajuts i beneficis orientats a la paternitat, que han augmentat aquest any.

Ajuda familiar per fill o menor acollit

Aquest ajut s'atorga a la família per cada fill o menor acollit a càrrec del beneficiari que tingui menys de 18 anys i té almenys un 33% de discapacitat. També per als que són més grans, però comptin amb una discapacitat del 65%.

Renda de criança

Aquesta consisteix en un ajut mensual de 100 euros per a les mares que treballin o no, així com per als pares que crien amb absència de la mare o per a un dels progenitors si es tracta de famílies del mateix sexe.

Aquesta renda es pot cobrar al mes, però també es pot deduir a la declaració de la renda i obtenir un únic pagament de 1.200 euros. A més, es pot sol·licitar quan els nens tinguin entre 0 i 3 anys.

Xec familiar

Pel que fa al xec familiar, consisteix en una deducció d'entre 1.200 i 2.400 euros a l'any a l'IRPF per a les famílies nombroses o monoparentals amb un mínim de dos fills o les que tinguin ascendents o descendents amb discapacitat. També es pot cobrar mes a mes.

Deducció per escola infantil

Aquesta l'obtindran els que compleixin els requisits i les famílies podran deduir fins a 1.000 euros l'any fins que el nen faci tres anys. Això passa si es veuen obligats a deixar-los a escoles bressol o escoles infantils a causa de motius laborals.

Mare i filla
Es poden consultar totes les ajudes a la pàgina de la Seguretat Social | GETTY IMAGES

Prestació per part o adopcions múltiples

Aquesta es farà en un pagament únic de 4.000 euros tant si se'n tenen com si s'adopten dos fills. La quantitat augmenta a 8.000 euros si es tenen o adopten tres fills. En cas que s'adoptin o tinguin quatre fills, la quantitat puja a 12.000 euros.

Aquests són els permisos que existeixen

A tots aquests ajuts econòmics també se'ls sumen més concessions i revisions a certs permisos gràcies a la nova Llei de Famílies. És el cas de l'extensió fins a les 16 setmanes per als permisos dels dos progenitors o del permís de lactància.

En aquest cas, s'estableix que el pare i la mare poden sol·licitar absentar-se una hora o dos trams de mitja hora cada dia per a la lactància del nen. Així mateix, hi ha l'opció de reduir la jornada laboral mitja hora fins que el nen tingui 9 mesos. Per acabar, també serà possible acumular totes les hores que correspongui amb l'objectiu de convertir-les en dies complets de permís.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp