Les ajudes econòmiques de caràcter social que ofereix la Generalitat

Els diferents departaments del govern català tenen una sèrie de recursos econòmics per beneficiar a amplis sectors de la societat catalana
Diners
El govern català compta amb un gran nombre d'ajuts i subvencions econòmiques de caràcter socials | CatalunyaDiari

En moltes ocasions, els ciutadans ens trobem amb la dificultat de saber exactament quines ajudes econòmiques o subvencions de caràcter social ens ofereixen les diferents administracions, com pot ser la Generalitat de Catalunya. Els diferents departaments del Govern ofereixen una sèrie de prestacions econòmiques o deduccions d'impostos recollits en els seus programes pressupostaris i fàcils de consultar a la web de tràmits de la Generalitat.  

 

Famílies i Serveis Socials

Per atendre les necessitats de les famílies, el departament de Treball i Afers Socials compta amb una guia de prestacions i serveis on es recull tota la sèrie de beneficis amb els quals es poden beneficiar les famílies. Un exemple són els 1.000 euros pel naixement d'un fill o filla en casos de famílies nombroses, monoparentals i en els casos de mares amb una discapacitat igual o superior al 65% o la deducció de fins a 300 euros a l'IRPF en el naixement o adopció del primer fill. 

 

Les persones amb discapacitat o jubilades que cobren una pensió contributiva també compten amb una sèrie de beneficis econòmics fàcilment localitzables a la pàgina web. El govern català ofereix un màxim de 146,67 euros mensuals com a complement d'aquestes prestacions d'àmbit estatal. A més, cal recordar l'existència de la Renda garantida de ciutadania que vol permetre que aquelles persones que no disposin d'uns recursos econòmics mínims puguin tenir cobertes les necessitats bàsiques d'una vida digna.  

 

Educació

En, l'àmbit educatiu la quantitat de beques que ofereix la Generalitat són molt àmplies, des d'ajudes per al menjador fins al transport. Les ajudes no es limiten només als infants en edat escolar, sinó també a cicles formatius, aprenentatge d'idiomes, graus universitaris i post-graus, entre d'altres.

  

Les més destacables són: 

  

- Les beques d'educació de suport a l'alumnat, com per exemple els ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu.

  

- Les ajudes per a la preinscipció

  

- Les borses de treball

 

Educació atorga una sèrie de subvencions per alumnes de totes les edats | CatalunyaDiari.cat

Salut

El Govern també busca facilitar la despesa sanitària a tots aquells usuaris habituals del sistema de CatSalut. És per aquest motiu que entre altres disposa d'ajudes econòmiques tant per l'accés a serveis específics com per facilitar el pagament de medicaments. 

 

Un exemple són els ajuts pels pacients i/o la persona acompanyant que, per rebre l’atenció sanitària que els han prescrit, han de dormir i/o menjar fora de la seva residència habitual.  Dirigit principalment a persones amb tractament ambulatori de càncer, grans cremades, trasplantaments de patologia terciària o patologies neurodegeneratives, es compensa totalment o parcialment aquesta despesa. 

 

Salut també pot aprovar reducció del percentatge d'aportació econòmica sobre el preu de venda dels medicaments. Aquesta, segons el nostre nivell de renda, es pot situar en un 10%, amb un límit màxim d’aportació mensual de 8,23 €.

Habitatge

Un altre dels drets fonamentals amb els quals hauria de comptar tota persona és l'habitatge, per aquest motiu la Generalitat compta amb un pla de suport en aquest àmbit per ajudar tant al lloguer, com per oferir un pis dels que compta el fons de lloguer social. Algunes de les subvencions que es poden demanar són:

  

- Subvencions per al pagament de lloguer

  

- Subvencions per a la gestió d'habitatges del Fons de lloguer social

  

- Subvencions del programa de foment del parc d'habitatges de lloguer o cessió d'ús

 

També et pot interessar...

 Comentaris
Juana
Me gustaría saber que ayudas Dan a las personas que no cobran nada y encima tiene que devolver la anterior prestación por haber trabajado unas horas más en un mes y que el tribunal médico te deniegue alguna paga por solo llevar 5 meses de haber operado de una prótesis completa de rodilla, que expectativas tiene
Rosa maria
Hola me gustaría saber que ley hay por haver cobrado una pequeña cantidad de dinero y quitarme la pensión no contributiva y encima hacerles devolver lo cobrado con carácter retroactivo de 2 años. Porque los políticos cuando nos roban dinero de los ciudadanos no lo devuelven . Me Siento estafada .mi pensión no contributiva era por invalidez de un 87 % y ayuda de tercera persona.
Amparo
Desearía saber que tipo de ayudas hay para poder hacer en mi casa tengo una invalidez del 65% voy en silla de ruedas i también he solicitado la teleasistencia para m tranquilidad ya que me suelo caer i me la han negado también donde vivo el ascensor es pequeño y no puedo entrar con mi silla de ruedas desearía saber si hay algún tipo de ayudas gracias
Amparo
Desearía saber que tipo de ayudas hay para poder hacer en mi casa tengo una invalidez del 65% voy en silla de ruedas i también he solicitado la teleasistencia para m tranquilidad ya que me suelo caer i me la han negado también donde vivo el ascensor es pequeño y no puedo entrar con mi silla de ruedas desearía saber si hay algún tipo de ayudas gracias
Maria jesus
El mes pasado me retiraron la renta garantida pprque mi hija habia comenzado a trabajar por 3 meses y encima se ha independizado y estoy sola asi que este mes ya no puedonpagar casa ni pagar luz asi que no se oara quien las atudas
Mike
Ayudas de no vemos la gente de aqui, se van para el africa
Mohamed
El pruces me da ayudas
Juanjo
Conozco en mi entorno diversidad de personas con problemas con las ayudas: 1. Dependencia; las ayudas al cuidador no llegan y si han suspendidos los servicios 2. Tienda Garantida: se suspenden ayudas sin ningún criterio o razón concreto y alegando una generalidad. Van al soc a reclamar y no te atienden y los van an llevando de un lado a otro para que vaya pasando el tiempo (tienen órdenes). Aprobación de ayudas bajísimas... La realidad: Para esto no hay dinero. Al menos no engañen. La prensa libre debería hablar con el "Poble" y no hacer publireportajes.
Sanaa
Aquestas ayudes no son per tots als families, jo soc mare de familia de 4 fils i monoparentls i no volen donarme aquesta ajuda per naiximent diuen que el para del nen no resideix a España aunque el nen es resident i el quart nen i con documents tot en regla. A nosaltes ens recortan ajudes.
Carme
Nomes ajuden si portes mocador al cap aixi de clar.
Nicolae
Tengo 35 porcen de discapacidad y no me da nada de ayuda economica de generalitat

envia el comentari