Imatge de Nadia Calviño, a l'esquerra, i Pedro Sánchez, al centre, durant una conferència telemàtica

El govern espanyol preveu aprovar un paquet d'ajudes a empreses afectades per la Covid

Calviño demana als bancs que «segueixin sent part de la solució» i diu que el 2021 serà «l'any de la recuperació»

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dilluns que el govern espanyol aprovarà al març un paquet d'ajudes directes a empreses afectades per la pandèmia. Segons ha dit Calviño abans de la reunió de l'Eurogrup, ja s'està treballant en aquest paquet, que té l'objectiu d'evitar problemes de liquiditat i risc d'insolvències, amb el Banc d'Espanya i el sector financer.

En aquest sentit, la vicepresidenta del govern espanyol ha demanat als bancs que «segueixin sent part de la solució» i ha remarcat que el 2021 serà «l'any de la recuperació». A l'Eurogrup, Calviño ha dit que defensarà "no retirar massa d'hora" els estímuls a l'economia.

Poc a poc i bona lletra, la fórmula del govern espanyol

«Cal mantenir unes polítiques monetàries i fiscals centrades en impulsar l'activitat econòmica», ha assenyalat Calviño, que ha insistit que «una retirada prematura» dels estímuls «pot posar en risc el que s'ha aconseguit fins ara».

Així, la vicepresidenta del govern espanyol ha dit que defensarà davant els seus homòlegs europeus el retorn de les regles fiscals un cop hi hagi un «creixement sòlid i sostingut».

Pel que fa al pla de reformes que el govern espanyol ha d'enviar a la Comissió Europea per accedir als fons europeus, Calviño ha dit que el presentaran al març perquè encara queden per tancar alguns detalls. «Les videoconfereències amb la Comissió i la revisió de les 30 fitxes que composen el pla no han acabat. Encara queden algunes setmanes», ha dit Calviño.